Suomalainen jalkapallon MM-kisakävijä Veikkausliigan kriisiseuran johtotehtäviin

Kotimaisen jalkapallon Veikkausliigassa pelaava SJK on tehnyt kovan panostuksen urheilupuolen johtotehtäviin. Aikaisemmin Iranin maajoukkueen fysiikkavalmentajana toiminut Mikko Kujala siirtyy seuraan fyysisen valmennuksen ja suorituskyvyn vastaavaksi johtajaksi.

Kuvan videolla Veikkausliigan jännittävä huipennus.

Kujala toimi Iranin maajoukkuessa vuodesta 2013 eteenpäin ja pesti päättyi tämän vuoden MM-kisojen päättymisen jälkeen. SJK:n tiedotteen mukaan Kujala olisi voinut vielä jatkaa samoissa tehtävissä, mutta hän halusi katsoa uusia vaihtoehtoja uralleen.

Iranin valmennustiimissä toimiessaan hän työskenteli portugalilaisen Carlos Queirozin tiimissä. Queiroz on toiminut aiemmin Portugalin ja Real Madridin päävalmentajana sekä Manchester Unitedin apuvalmentajana legendaarisen Sir Alex Fergusonin alaisuudessa.

Kujala oli mukana MM-turnauksissa 2014 ja 2018 sekä vuoden 2015 Aasian mestaruuskilpailuissa.

Ennen Iranin fysiikkavalmentajan tehtäviä Kujala toimi apuvalmentajana Tampere Unitedissa. Hän on koulutukseltaan urheilutieteen kandidaatti ja urheilufysiologian maisteri.

Vastikään pelaajauransa lopettanut Richie Dorman siirtyy samalla seuran tekniseksi johtajaksi. 

Kujala aloittaa tehtävässään virallisesti 1. joulukuuta 2018, mutta hän on ollut mukana yhdessä Dormanin kanssa luomassa seuran uutta strategiaa jo syksystä alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat