Bessin koreografi Sebastian Visa on monen näyttävän lavashow'n taustalla – tanssii itsekin koroissa ja murtaa stereotypioita siitä "mitä pojat eivät saisi olla"

Bessin koreografi Sebastian Visa tanssii korkeissa koroissa ja murtaa stereotypioita siitä, "mitä pojat eivät saisi olla" 6:04

Tanssija-koreografi Visa Venus, eli Sebastian Visa, työskentelee muun muassa Bessin kanssa ja luo omaa muusikkonuraansa itsenäisenä artistina.

Kun artisti Visa Venus, eli tanssinopettaja ja koreografi Sebastian Visa astuu huoneeseen, se täyttyy väreistä. Visa vetää korkokengät jalkaansa, alkaa tanssia ja huomio kiinnittyy häneen täysin. Sitten huomaa itsekin liikkuvansa musiikin tahdissa hänen askeliaan vaistonomaisesti jäljitellen, vaikka on paikalla vain katselijana.

Vantaalta alunperin kotoisin oleva Visa on toiminut koreografina muun muassa EllinooralleJannika B:lle sekä Bessille, jonka keikkakokoonpanon taustatanssijana Visa on myös tällä hetkellä. Lisäksi Visa julkaisee musiikkia itsenäisenä artistina.

Kun Visa oli ensimmäisellä luokalla, laittoi äiti hänet tanssitunnille. Ensimmäinen laji oli showtanssi, jonka jälkeen kuvioihin astui hiphop, ja sen myötä lukuisat muut tanssit. Lopulta Visa veti korkokengät jalkaan, ja alkoi tanssia niidenkin kanssa. Hänen omilla sosiaalisen median tileillään korkokengät ovat myös usein mukana näyttävillä tanssivideoilla.

– Silloin kun olen ensimmäistä kertaa ikään kuin lähtenyt tanssimaan koroissa, niin sehän on tapahtunut tanssisalissa ja ikään kuin sellaisessa tilanteessa, jossa kukaan ei pysty tuomitsemaan minua, koska ollaan oltu ystävien kanssa siinä tilanteessa. 

Ei noin, sä et voi tehdä noin. Ei pojat tee noin, pelkästään tytöt voi. Ei noin, miks sä käyttäydyt noin. Mikset voi olla niinku luoja sut loi.

Näin Visa laulaa alkuvuodesta julkaisemallaan kappaleella Ei pojat tee noin. Inspiraationa ovat Visan mukaan olleet yhteiskunnan viestit erilaisiin marginaaliryhmiin kuuluville ihmisille, että miten tulisi ja ei tulisi toimia. Saman mantran kohteeksi Visa kokee joutuneensa useaan otteeseen elämänsä aikana. Nuorempana sitä vastaan oli vaikeampaa kamppailla.

– Vaikeaa olla ylpeästi jotain muuta kuin massavirtaa, kun tottakai haluaa olla samanlainen kuin muut. Mutta iän myötä sen ymmärtää, että eihän siinä ole mitään järkeä yrittää esittää mitään muuta, yrittää miellyttää tai kopioida muita. 

– Minun mantrani on ikään kuin se, että mitä vähemmän sinua kiinnostaa, mitä muut ajattelevat, niin sen kivempaa sinulla on. Mitä enemmän kehtaat olla itsesi ja tehdä asioita, joita haluat, niin sen kivempaa on olla. 

Tanssisaleilta itsenäiseksi artistiksi

Tanssisalin ulkopuolella Visa kuvailee olevansa rauhallinen, mutta puuhailee kuitenkin alinomaa jotakin. Jokin projekti on oltava mieluusti aina käynnissä. 

Tällä hetkellä Visa opettaa commercial-tanssia, joka tarkoittaa "kaupallista tanssia", eli esimerkiksi musiikkivideoiden tunnetuksi tekemää tyylilajia. Hänen tanssitunneillaan hyvä fiilis on kaiken a ja o: siellä tanssitaan, nautitaan ja pidetään ensisijaisesti hauskaa. 

– Olen vähän sellainen höpsö, hullu ja hassu. Koitan jotenkin kuvastaa sitä, että kun minä voin hullutella, hassutella ja tehdä mitä vaan, niin siellä voi olla välittämättä yhtään siitä, mitä muut ajattelee. Toivon, että ihmiset saisivat sitä energiaa ja uskallusta hassutella ja olla oma itsensä.

Tanssijana ja koreografina Visa haaveilee siitä, että saisi tehdä "aina vaan isompia juttuja". Esimerkiksi Bessin kanssa hän toivoo pääsevänsä tanssimaan mahdollisimman suurilla lavoilla. Lisäksi muidenkin artistien kanssa työskentely on mielenkiintoista. Yksi unelma voisi olla myös se, jos pääsisi työskentelemään koreografina esimerkiksi johonkin isompaan televisiotuotantoon. 

Lisäksi haaveita on myös omalle artistiuralle. Päätavoitteena on saada julkaista lisää musiikkia, päästä keikkailemaan ja sitä myöden kasvattamaan uraa muusikkonakin. Tällä hetkellä Visa tekee musiikkia täysin itsenäisesti, ilman levy-yhtiötä. Hän pyrkii myös imemään itseensä kaiken opin, mitä saa tällä hetkellä artisteilta heidän kanssaan töitä tehdessään. 

– On sitten musavideon kuvauksissa, keikoilla, missä tahansa seuraan sitä heidän toimintaa siellä, että mitä kulisseissa tapahtuu, niin kyllä se tosi paljon auttaa myös tässä oman artistiuran kehittämisessä. 

Myös hyviä vinkkejä on Visan mukaan tullut, muun muassa Bessiltä. 

– Kyllä monesti lähetän Bessille vaikka jotain demoja niin sitten sieltä tulee aina kommentteja, kehuja, että hyvältä kuulostaa sekä ehdotuksia, että "oletko ajatellut tehdä näin tai noin". Se on todella hyvä, että pystyy sparrailemaan muiden artistien kanssa. 

Yllä olevalla videolla Sebastian Visa kertoo kuinka päätyi sattuman kautta työskentelemään Bessin koreografina ja miksi on päätynyt tekemään musiikkia itsenäisesti ilman levy-yhtiötä. 

Lue myös:

    Uusimmat