Mainos

Suomalaisilla kuntosaleilla Euroopan nopein kasvu kävijämäärissä: "Kuntoilijat erittäin tietoisia terveydestään"

2:03

Suomen kuntokeskukset kasvattavat kävijämääriään nopeiten Euroopassa. Kasvua selittää muun muassa kuntoilijoiden vahva tietoisuus omasta terveydestä sekä teknologian hyödyntäminen harjoittelussa.

Suomen terveys- ja kuntoliikuntakeskusten yhdistyksen toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bisterin mukaan Suomen kuntokeskusten kävijämäärä on kasvanut lähes seitsemän prosenttia verrattuna muuhun Eurooppaan. Rahallisesti se tarkoittaa viime vuoden aikana noin 16 miljoonan euron kasvua edellisvuoteen verrattuna.

– Kuntokeskuksilla menee erittäin mukavasti tällä hetkellä ja kasvu on ollut kovaa. Syynä on se, että palvelut monipuolistuvat, tulee uusia innovaatioita, hyödynnetään virtuaaliliikuntaa ja erilaisia etäyhteyksiä. Lisäksi kuntoilijat ovat erittäin tietoisia terveydestään sekä haluavat hyviä palveluita. 

Oma tsemppaaja personal trainerista 

Yksi merkittävistä kasvun selittäjistä on entisestään lisääntynyt personal trainereiden suosio. 

– Viime vuosina on näkynyt asiakkaiden määrän lisääntymisenä. Yhä useampi haluaa panostaa liikuntaan ennaltaehkäisevästi, tehdä liikkeet oikein ja saada vierelle tsempparin, fysioterapeutti ja auktorisoitu personal trainer Jessica Reiman sanoo. 

Eniten kasvavat edulliset kuntosalit, jotka muodostavat noin kolmanneksen kaikista kuntokeskuksista. Parhaiten menee isoilla täydenpalvelun kunto- ja terveyspalvelukeskuksilla, mutta myös pienten paikkakuntien yrityspohjaisilla kuntokeskuksilla.

– Jokainen joutuu pohtimaan omaa liiketoiminnan sisältöä ja kehittämään sitä. Enää se ei ole niin helppoa kuin aikasemmin, kun on olemassa niin paljon tarjontaa, Hämäläinen-Bister kertoo.  

Suomessa aikuisikäisistä lähes viidennes treenaa jossakin kuntokeskuksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.