Suloinen video: Irlantiin syntyi harvinaisia porsaita ensimmäistä kertaa yli 800 vuoteen!

3:00
Katso videolta miten suloiset porsaat vipeltävät! Pysyisitkö mukana niiden menossa?

Kuusi villisian porsasta syntyi Donegalin eläinsuojelukeskuksessa Irlannissa. Villisikojen uskotaan kuolleen sukupuuttoon Irlannin maaperällä 800 vuotta sitten. 

Suloisten porsaiden uskotaan olevan lajinsa ensimmäisiä Irlannissa syntyneitä jälkeläisiä yli 800 vuoteen.  Porsaat syntyivät 23. huhtikuuta Killian McLaughlinin omistamassa eläinsuojelukeskuksessa. McLaughlin on entinen lakimies, mutta hän on opiskellut eläintiedettä ja on erikoistunut sukupuuttoon kuolleiden villieläinten tutkimiseen Irlannin ja sen saarten maaperällä.

Hän aloitti lokakuussa 2019 ohjelman, jonka tarkoituksena on palauttaa alkuperäisiä, mutta syystä tai toisesta sukupuuttoon kuolleita eläinlajeja Irlantiin. Ohjelmaan kuuluvat myös videolla esiintyvä villisian laji, jonka uskotaan kuolleen Irlannissa sukupuuttoon 800 vuotta sitten.

Videolla esiintyvä emakko on nimeltään Tory ja se on adoptoitu eläintarhasta Englannista. Sen kuusi tervettä porsasta ovat McLaughinin mukaan oikeita toivon säteitä näinä vaikeina aikoina.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Storyful

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja