Mainos

Sukupuoli ensi kertaa syynissä talousarviossa

Valtion ensi vuoden talousarviossa on tarkasteltu ensi kertaa rahanjaon sukupuolivaikutuksia. Eri hallinnonalojen virkamiehet pantiin miettimään, miten esitykset vaikuttavat miesten ja naisten arkeen.

Budjetissa sukupuolta ja tasa-arvoa on jollain lailla pohdittu lähes jokaisella hallinnonalalla. Esimerkiksi ympäristöministeriö arvioi, ettei heidän määrärahoillaan sinänsä ole merkittäviä vaikutuksia sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

Jopa puolustusalalla sitoudutaan edistämään tasa-arvoa ottaen huomioon "hallinnonalan erityispiirteet". Sen sijaan keväisen ahdistelukohun riepotteleman eduskunnan kohdalla tasa-arvopohdinnat loistavat poissaolollaan.

Ulkoministeriö puolestaan painottaa tasa-arvoa rekrytoinneissa ja tehtäviin määräämisissä. Kriisinhallinnassa tavoitteena on naisten aseman ottaminen huomioon konfliktien estämisessä ja rauhanrakentamisessa.

Sisäministeriö painottaa kriminaalipolitiikassaan erityisesti naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä. Myös valvottuun koevapauteen haluttaisiin lisää naisia.

Sukupuolinäkökulman huomioon ottaminen lähti liikkeelle sosiaali- ja terveysministeriöstä viime maaliskuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.