Suklaabrownie ja raakasuklaakakku ystävälle

Näillä resepteillä valmistat ystäville hemmottelevia, mutta terveellisiä raakasuklaaherkkuja. Suklaan tuoksussa itsekin rentoutuu ja ystävälle tarjottu iloinen mieli on taattu.

Raakasuklaakakku

(Resepti: Sari Reivo)

Pohja:
2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl kaakaonibsejä
1/2 dl lucumaa
3 rkl kookosöljyä
1/2 tl vaniljaa
ripaus suolaa

Suklaatäyte:
2 kypsää avocadoa
2 dl vahvaa pakuriteetä tai kahvia
1 dl kookoskermaa
1 dl raakakaakaojauhetta
1/2 lucumaa
1-2 rkl macaa
1 dl hunajaa
1 dl kookosöljyä
1 rkl lesitiiniä
2 tl vaniljaa
ripaus suolaa
mintturaitaan muutama tippa piparminttuöljyä

1) Valmista pohja rouhimalla pekaanipähkinät pieneksi esim. monitoimikoneella. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Yhdistä kaikki pohjan ainekset. Taputtele massa esim. irtopohjavuoan pohjalle.

2) Valmista seuraavaksi suklaatäyte. Halkaise avocadot, poista kivi ja koverra sisukset lusikalla. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki täytteen ainekset paitsi kaakaojauhe sileäksi mousseksi. Ota massasta erilleen noin 1/4 ja lisää siihen piparminttuöljy. Lisää loppuun täytteeseen kaakaojauhe. Tarkista maut.

3) Sivele vuoka öljyllä. Kaada suklaatäyte vuokaan ja anna jämähtää hetken kylmässä. Lisää minttutäyte ja laita kakku jääkaappiin yön yli.

Suklaabrownie

(Resepti: CocoVi)

Pohja:
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl taateleita
1/2 dl raakakaakaojauhetta

Kuorrutus:
2 isoa avokadoa
1 dl hunajaa
1/2 dl raakakaakaojauhetta
2 tl kookosöljyä sulatettuna
2 tl vaniljaa
2 tl suolaa
ripaus kanelia
päälle esim. kaakaonibsejä ja saksanpähkinöitä murskattuna

1) Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneella. Levitä laakeaan astiaan tai uunipellille, painele tiiviiksi sentin paksuiseksi levyksi.

2) Valmista kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset samaan tapaan kuin pohjaa valmistaessasi. Levitä pohjan päälle tasaisesti.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat