Mainos

Sukeltaja törmäsi "bagelia muistuttavaan" esineeseen – kyseessä voi olla kylmän sodan aikainen ydinpommi

Brittiläinen sukeltaja Sean Smyrichinsky luuli ensin löytäneensä Kanadan rannikolta ufon, mutta kyseessä saattaakin olla amerikkalainen 50-luvulla kadonnut ydinpommi. Kanada aikoo lähettää laivaston aluksen tutkimaan esinettä lähiviikkoina. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.

Sukeltaja Sean Smyrichinsky teki löytönsä brittiläisen Kolumbian rannikolla Kanadassa sukeltaessaan kaloja Haida Gwaiin saaristosta. Smyrichinsky kertoi CBC -yleisradiolle ajautuneensa veneestään hieman kauemmaksi ja löytäneensä veden alta jotakin sellaista, mitä ei ole nähnyt koskaan aiemmin.

– Esine oli valtava, noin neljä metriä pitkä. Se muistutti puoliksi leikattua bagelia, ja siinä oli pultteja ympärillä. Se oli oudoin esine, minkä olen koskaan nähnyt, Smyrichinsky kertoo.

"Muistutti puoliksi leikattua bagelia"

Smyrichinsky kertoi CBC -yleisradiolle löytäneensä veden alta jotain, mitä ei ole nähnyt koskaan ennen.

– Esine oli valtava, noin neljä metriä pitkä. Se muistutti puoliksi leikattua bagelia, ja siinä oli pultteja ympärillä. Oudoin asia jonka olen nähnyt, Smyrichinsky kertoo.

Noustuaan vedestä takaisin veneelleen Smyrichinsky innostui kertomaan miehistölleen, että oli löytänyt ufon. Smyrichinsky luonnosteli esineen lautasliinaan ja alkoi kysellä, oliko kukaan nähnyt mitään vastaavaa aiemmin. Kaikki olivat ymmällään. Myöhemmin eräs vanhempi mies kommentoi sen olevan "se vanha pommi". 

Kyseessä voi hyvinkin olla kylmän sodan aikana kadonnut Mark 4 -ydinpommi, joka putosi Yhdysvaltain ilmavoimien pommikoneesta harjoituslennolla. Kyseistä pommimallia valmistettiin vuosina 1949-1953.

"Harmiton pommi, josta ei vaaraa"

Epäonninen pommikone lähti harjoituslennolle lentotukikohdasta Alaskasta vuonna 1950. Pommikoneen oli tarkoitus tehdä harjoituslento, jossa simuloidaan pommin pudotusta San Franciscoon. Matkalla osa koneen moottorista kuitenkin syttyi tuleen, joten miehistö joutui hylkäämään koneen. Kone syöskyi Brittiläisen Kolumbian vuoristoon. Jopa kaksitoista koneen 17 miehestä löydettiin muutaman päivän kuluttua elossa.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on aiemmin kertonut, että pommi on pudotettu ennen koneen syöksyä Tyyneenmereen. Armeija ilmoitti, että kyseessä oli harmiton pommi, jossa plutonium on korvattu lyijyllä.

Smyrichinsky on ilmoittanut löydöstään Kanadan puolustusministeriölle. Puolustusministeriö kertoi olevansa kiinnostunut löydön tutkimisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.