Uutta tietoa kovan onnen lennosta – Bob kertoo hämmentävästä löydöstään takapihalla: "Voi luoja"

Uutta tietoa kovan onnen lennosta – Bob kertoo hämmentävästä löydöstään takapihalla 0:59
Näin Bob kuvailee löytöään takapihallaan.

United Airlinesin mukaan Boeing 737 Max 9 -koneiden tarkastuksissa on havaittu ruuveja, jotka "vaativat kiristämistä", kertoo BBC. Alaska Airlinesin koneesta putosi perjantaina ovipaneeli kesken lennon amerikkalaisen opettajan puutarhaan.

United Airlinesin mukaan ovipaneeleihin liittyvät asennusongelmat on korjattava ennen kuin lentokonetyyppi voidaan palauttaa käyttöön.

Tarkastukset alkoivat sen jälkeen, kun Alaska Airlinesin 737 Max 9 -koneesta putosi perjantaina osa rungosta dramaattisesti kesken lennon Oregonin osavaltion yläpuolella Yhdysvalloissa.

Kone joutui tekemään hätälaskun, mutta kukaan matkustajista tai miehistön jäsenistä ei loukkaantunut vakavasti. Alaska Airlinesin mukaan se on sittemmin havainnut joistakin Max 9 -lentokoneista "joitakin irtonaisia laitteistoja".

Yhdysvaltojen lentoliikennettä säätelevä ilmailuhallinto (FAA) on asettanut 171 samantyyppistä konetta lentokieltoon.

Ovipaneeli on lentokoneen rungon osa, jossa on ikkuna ja joka täyttää hätäuloskäynnin paikan tietyissä kokoonpanoissa.

Juuri tämä osa putosi Alaska Airlinesin lentokoneesta.

Myöhemmin löytyneestä ovesta puuttui viranomaisten mukaan neljä pulttia. Ne ovat heidän mukaansa saattaneet puuttua alusta alkaen, tai ne ovat irronneet putoamisen yhteydessä. 

Lentokoneen kylkeen tuli iso reikä kesken lennon USA:ssa – kamera tallensi tilanteen: "Julistamme hätätilan" 0:52

Katso myös video pelottavasta tilanteesta Alaska Airlinesin lennolla

Ovi tippui opetaja Bobin puutarhaan: "Voi luoja, ajattelin"

Ovi tippui Bob Sauer- nimisen luonnontieteiden opettajan takapihalle Oregoniin.

Hän kertoo Reutersin haastattelussa löytäneensä paneelin pihaltaan mentyään vain varmuuden vuoksi tarkastamaan tilannetta taskulampun kanssa.

– Näin taskulampun valossa, että puiden alla oli jotain valkoisena hohtavaa, jota siellä ei normaalisti ole, Sauer kertoo Reutersille.

– Se oli hyvin selvästi osa lentokonetta. Se oli yhtä kaareva kuin koneen runko, siinä oli lentokoneen ikkunan tyyppinen ikkuna ja se oli valkoinen.

Sauer kertoo tilanteen olleen varsin kiihdyttävä.

– Sydämeni alkoi lyödä kiivaasti. Voi luoja, ajattelin, ihmiset ovat etsineet juuri tätä osaa koko viikonlopun ja nyt näytti siltä, että se on minun takapihallani, hän sanoi.

Paneeli on lähetetty Yhdysvaltain kansallisen liikenneturvallisuuslautakunnan laboratorioon Washingtoniin lisätutkimuksia varten, virasto kertoi.

– En usko, että ovi vaurioitui putoamisesta lainkaan, Sauer sanoi.

Onnettomuuksia jo ennen tätä

Kaksi Boeingin 737 MAX 8 -mallin konetta joutui Vuosina 2018 ja 2019 vakavaan onnettomuuteen. Konemalli pantiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa lentokieltoon.

Vuonna 2020 koneet saivat taas liikennöidä ongelmien korjaamisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat