Suhdespekulaatioita, uuden arjen oppimista sekä lähentymistä oman lapsen kanssa – tällainen oli Jenni Alexandrovan muutosten vuosi

3:18
Näin Jenni Alexandrova tunnelmoi vuoden 2020 alkua tammikuussa

Jenni Alexandrova on elänyt muutosten värittämän vuoden, jonka aikana muun muassa suhde omaan poikaan läheni entisestään. Toisaalta poikkeusvuonna läsnä olivat myös epävarmuus ja pelko.

Radiojuontaja Jenni Alexandrovan, 40,vuosi alkoi muutoksilla, ja muutoksiin se myös päättyy. Vuoden alussa Alexandrova siirtyi Radio Aallon iltapäiväohjelmasta, jota hän juonsi yksin, Radio Aallon aamujuontajaksi yhdessä Sami Kurosen kanssa. Myöhemmin mukaan tuli Jarkko Valtee.

Joulun alla kolmikon yhteistyö tuli päätökseensä, sillä Radio Aalto muuttuu vuodenvaihteessa Me Naiset Radioksi, jonka iltapäivän juontajana Alexandrova aloittaa vaihtuvien juontajapariensa kanssa. Alexandrova kertoo saaneensa uuden radiokanavan lanseerauspäivänä runsaasti viestejä monilta, jotka olivat yllättyneitä uudesta työkuviosta.

 – Osa on ollut vähän ihmeissään, että mitä tapahtuu, ja ollaan parhaamme mukaan yritetty sanoa, että vaikka asiat muuttuu, niin ei se tarkoita sitä, että ne muuttuisivat huonompaan suuntaan. Mutta ainahan se on, kun tulee jotain muutosta, niin ensimmäinen reaktio on, että apua minä en halua, että minun arkeni muuttuu -ajatusmalli. Mikä on ihan ymmärrettävää, Alexandrova pohtii.

Kokonaisuudessaan Alexandrova kuvailee vuoden 2020 olleen monimutkainen. Hän muistelee, että vuoden 2019 vaihtuessa vuoteen 2020 hän teki someensa päivityksen siitä, kuinka oli valmis hyvästelemään vuoden 2019, joka oli osaltaan ollut hänelle henkilökohtaisesti vaikea. Alexandrovan vuotta olivat värittäneet muun muassa lähimmäisen sairaus sekä oma ero radiojuontaja Jussi Heikelästä. Vuodessa 2019 oli paljon asioita, jotka Alexandrova halusi jättää taakseen.

Mutta sitten tuli vuosi 2020 ja pian sen alun jälkeen myös koronapandemia. Vuonna, jolloin elämästä tuli tavallaan paljon aiempaa pienempää, oppi myös Alexandrova löytämään iloa uudelleen vanhoista, tutuista asioista.

– On joutunut katsomaan vähän eri perspektiivillä arkea ja elämää, että mitä pystyy tekemään. Niin on löytänyt paljon uusia juttuja myös, mistä olen tosi iloinen.

– Ja uusilla jutuilla tarkoitan esimerkiksi sitä, että kun pojan kanssa vietetään paljon enemmän aikaa kotona, niin meille on tullut uusia rutiineja, uusia asioita, mitä tehdään yhdessä. Viikon saunavuorosta on tullut sellainen pyhiinvaellustapahtuma, että sitä odotetaan kuin kuuta nousevaa.

Tiiviimpi arki lapsen kanssa on lähentänyt

Normaalisti Alexandrova matkustelee paljon, mutta tänä vuonna luonnollisesti matkustaminen jäi todella vähiin koronapandemian takia. Sen sijaan nainen kertoo viettäneensä enemmän aikaa lapsuudenkodissaan pohjoisessa.

Haastavinta Alexandrovalle kuluneen vuoden aikana on ollut epävarmuus. Lisäksi on ollut pelkoa omien, riskiryhmään kuuluvien läheistensä puolesta sekä jatkuvaa huolta siitä, mitä omassa elämässä uskaltaa tehdä.

– Vaikka huomaa, että tietyllä tavalla tajuaa, että elämän on jatkuttava. Mutta silti semmoinen epävarmuus ja pelko ovat siivittäneet tätä vuotta ja olleet semmoinen perusvire, mikä on ollut tosi syövää.

Suuren voimavaran Alexandrova on löytänyt jälleen omasta 11-vuotiaasta pojastaan. On ollut helpottavaa huomata, kuinka lapset tuntuvat aina sopeutuvan, oli tilanne mikä tahansa.

– Kun ei kavereita tavata enää sillä tavalla, että tultaisiin kotona käymään, vaan he tapaavat eri tavalla pelimaailmassa, pelaavat jotain Minecraftia yhdessä, rakentelevat taloja sinne ja samalla juttelevat päivästä.

Alexandrovan mukaan hänen lapsensa on tajunnut hienosti sen, minkä tähden elämä on tällä hetkellä erilaista ja poikkeuksellista. Kaksikko on viettänyt kuluvan vuoden aikana entistä enemmän aikaa yhdessä, mutta se on ainoastaan lähentänyt äitiä ja poikaa.

– Siinä mielessä täytyy kyllä nostaa hänelle hattua ja olla onnellinen, sillä me tullaan tosi hyvin toimeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Eräänä päivänä Alexandrova oli keskustellut poikansa kanssa siitä, mihin lähtisivät ensimmäiselle yhteiselle matkalle poikkeustilanteen jälkeen. Keskustelun aikana Alexandrova oli todennut pojalleen tämän olevan aivan loistavaa matkaseuraa, jonka kanssa kohtaavat niin huumori, kuin yhteisen mielenkiinnonkohteet. Sama koskee myös yhteistä, entistä tiiviimpää arkea.

– Se on ollut äärimmäisen helppoa, ettei ole ollut mitään hampaiden kiristelyjä. Ehkä mun suunnalta välillä, jos on seinät alkaneet kaatua niskaan, mutta ei kyllä hänen puoleltaan.

Valtavat suhdespekulaatiot yllättivät

Edellisen kerran, kun Alexandrova oli poikansa kanssa reissussa, olivat mukana myös hänen ystävänsä Sami Kuronen oman tyttärensä kanssa. Matkalle lähdettiin maaliskuussa juuri ennen koronapandemian puhkeamista kahden kaverin ja lapsen kesken ja suunnaksi otettiin Teneriffa.

Mutta ei aikaakaan, kun Suomen kamaralla sikisivät valtoimenaan suhdehuhut Alexandrovan ja Kurosen välillä. Alexandrova kertoo arvanneensa, että jonkinlaista supinaa yhteinen reissu saisi aikaan, mutta yllättyi siitä, kuinka suureksi asia lopulta paisui.

– Ehkä se, mikä yllätti, oli se kun meistä oli otettu siellä lentokentällä kuvia. Ja aina se jos lapsi on siinä vieressä ja kuva otetaan, niin tulee sellainen olo, että apua, että oikeastiko tämmöiset asiat voi näin kiinnostaa.

– Ehkä eniten itsellä siinä herätti ihmetystä, että voiko oikeasti olla, että vuonna 2020 ajatellaan, että nainen ja mies ei voi olla kavereita. Mutta kyllä senkin ymmärrän, että se saattaa käydä jollakin mielessä.

Matkustaminen on yhä vahvasti mielessä ja Alexandrova kertookin nukahtavansa iltaisin yleensä siihen, että hän unelmoi jostain asiasta. Monesti iltaiset unelmat liittyvät matkustamiseen. Hän onkin miettinyt vaihtoehdot läpi, minne lähtisi, kun jonain päivänä voisi taas matkustaa turvallisesti.  

– Jotenkin tekisi ihan hirveästi mieli New Yorkiin, sinne katsomaan jotain ihanaa musikaalia ja syömään johonkin hyvään ravintolaan ja yöpymään putiikkihotellissa. Semmoisesta mä haaveilen. Mutta toisaalta olisihan se ihanaa lentää jonnekin palmujen katveeseen.

– Oikeastaan kyllä rehellisesti aivan sama, kunhan pääsisi matkustamaan, Alexandrova nauraa.

Vuoteen 2021 Alexandrova kertoo lähtevänsä varovaisin mielin. Tästä vuodesta oppineena Alexandrova ei uskalla uhmakkaana ajatella tällä kertaa, että edellinen vuosi saa mennä ja seuraavana on parempaa tulossa.

Alexandrova katselee tulevaa vuotta varovaisena, mutta kuitenkin toiveikkaana.

– Jotenkin uskon ja toivon, että jos tämä tilanne tästä helpottaa vaikka kesään tai syksyyn mennessä ja saa myös tehdä niitä tuttuja, normaaleja asioita ilman pelkoa, niin kyllä niitä osaa arvostaa varmaan aika paljon enemmän.

– Ja työn puolella ei varmasti tule olemaan tylsää tekemistä. Kyllä tämäkin vuosi on osoittanut, että työjutut tulevat tällä alalla aika nopeasti, lyhyellä aikajänteellä ja syklillä. Siinä mielessä tuleva vuosi on muiden töiden osalta aika iso kysymysmerkki. Radio se nyt on varmaa, mutta muuta en vielä tiedä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja