Subaru on keskeyttänyt kaiken tuotantonsa Japanissa – tieto pidettiin salassa viikon ajan, ongelmien laajuus ei tiedossa

Näin valmistuu Volvo XC40 5:08
Volvon XC40-katumaasturia valmistetaan Belgian Gentissä.

Japanilainen autovalmistaja Subaru on joutunut pysäyttämään koko Yajiman-tehtaansa autojen ohjaustehostimista löydetyn vian vuoksi.

Subarulla on isoja ongelmia Japanin Yajimassa sijaitsevalla tehtaallaan. Viime viikon keskiviikkona havaittiin, että Impreza-, Forester- ja XV-malleihin asennetuissa ohjaustehostimissa on vakava vika, joka voi aiheuttaa ohjaustehostimen kytkeytymisen pois päältä kesken ajon.

Vaikka varsinainen ongelma koskettaakin vain kolmea mallia, seisoo tehtaalla myös muiden mallien tuotanto, koska ne kaikki tehdään samalla tuotantolinjalla.

Ensimmäiset vialliset ohjaustehostimet on Subarun mukaan asennettu joulukuussa valmistuneisiin autoihin, mutta ongelman laajuutta ei vielä tiedetä tarkalleen. Yhden viikon seisaus maksaa valmistajalle yli 100 miljoonaa euroa.

Mikäli ohjaustehostin ei toimi, muuttuu auton ohjaaminen huomattavasti raskaammaksi, mikä voi puolestaan johtaa vaaratilanteisiin. Subaru ohjeistaa keskeyttämään ajamisen välittömästi, mikäli kuljettaja havaitsee ongelmia ohjaustehostimen kanssa.

Subarullakaan ei vielä tiedetä, milloin tuotantoa päästään jatkamaan. Mahdollisista takaisinkutsuista ei ole vielä tiedotettu. Se ei myöskään suostunut kommentoimaan uutistoimisto Reutersille, miksi tehtaan pysäyttämisestä kerrottiin vasta nyt.

Yajiman-tehdas on Subarun tuotantolaitoksista toinen. Toinen sijaitsee Yhdysvalloissa. Yli puolet sen myynnistä tuleekin USA:sta.

Lue myös:

    Uusimmat