Stubbin etumatka Haavistoon venähti Ylen gallupissa

Alexander Stubbin (kok.) etumatka Pekka Haavistoon on kasvanut Ylen tuoreessa presidenttikyselyssä. 31 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti kannattavansa Stubbia, kun vihreiden tukemaa Haavistoa kannatti 23 prosenttia.

Ylen noin kuukautta aiemmin julkaisemaan kyselyyn verrattuna Stubbin kannatus kasvoi kolme prosenttiyksikköä, Haaviston kannatus puolestaan laski saman verran.

Muiden ehdokkaiden kannatuksissa muutosta on tapahtunut etenkin Mika Aaltolan ja Jutta Urpilaisen (sd.) kohdalla. Aaltolaa kannattaa Ylen kyselyssä enää neljä prosenttia vastaajista, kun aiempi lukema oli yhdeksän. Vasta joulukuussa kisaan lähteneen Urpilaisen kannatus on noussut neljästä seitsemään prosenttiyksikköön.

Kärkikaksikko on selvästi muita ehdokkaita edellä. Olli Rehnin (kesk.) kannatus on 12, Jussi-Halla-ahon (ps.)10 ja Li Anderssonin viisi prosenttia. Sari Essayah (kd.) ja Harry Harkimo (liik.) saavat parin prosentin tuen, kuten myös Paavo Väyrynen, jolla on vielä kannattajakortteja kerättävänä kisaan virallisesti päästäkseen.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi marras–joulukuun vaihteessa yli 2 000 ihmistä, ja sen virhemarginaali on suurimmillaan kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Illan vaalilähetykset alkavat MTV Katsomossa kello 19.35 tenttien etkoilla, ja itse Suuri vaalitentti MTV3-kanavalla kello 20-22. Sen juontavat Jan Andersson ja Jaakko Loikkanen. Kymmenen uutisten, sään ja Tulosruudun jälkeen kello 22.35 vuorossa on Pöllöraati, joka arvioi tentin onnistumiset ja epäonnistumiset. Raadissa ovat Eeva Lehtimäki, Jussi Kärki ja Jenni Tamminen. Sen juontaa Jesse Kamras.

Juttu päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat