USU-gallup: Pekka Haavisto taas niukasti suosituin ehdokas presidentiksi

Presidenttiehdokkaat vierailivat tänään Tampereella – tällaiset olivat tunnelmat 2:21
Katso myös: Presidenttiehdokkaat vierailivat tällä viikolla Tampereella – tällaiset olivat tunnelmat

Valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto (vihr.) on taas täpärästi suosituin ehdokas seuraavaksi presidentiksi Uutissuomalaisen USU-gallupissa.

Pekka Haavistoa pitää suosikkina 22 prosenttia suomalaisista.

Toisena tulee kokoomuksen Alexander Stubb, jota kannattaa 21 prosenttia. Kaksikon välinen ero mahtuu virhemarginaalin sisään.

Stubbin kannatus on laskenut kaksi prosenttiyksikköä verrattuna edelliseen, joulukuun lopussa julkaistuun USU-gallupiin. Siinä Stubb oli kärjessä 23 prosentin kannatuksella ja Haavisto toisena 22 prosentilla.

Nyt saa äänestää! Tee MTV:n vaalikone tästä!

Tuoreessa USU-gallupissa kolmannella sijalla ovat tasapistein perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja keskustan Olli Rehn. Molempien kannatus on 11 prosenttia.

Halla-ahon kannatus on pysynyt ennallaan. Rehnin kannatus on noussut joulukuun kyselystä kaksi prosenttiyksikköä.

Epävarmojen osuus noussut

Vasemmistoliiton Li Anderssonia kannattaa Uutissuomalaisen gallupkyselyn perusteella seitsemän prosenttia suomalaisista. SDP:n Jutta Urpilainen saa nyt neljän prosentin kannatuksen.

Mika Aaltola (sit.) ja Sari Essayah (kd.) saavat kahden prosentin ja Liike Nytin Harry Harkimo yhden prosentin kannatuksen.

Epävarmojen äänestäjien osuus on noussut viime gallupista kuudella prosenttiyksiköllä ja on nyt 19 prosenttia.

Tietoykkösen toteuttamaan Uutissuomalaisen kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista 9.–17. tammikuuta. Kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat