Presidentinvaalien ensimmäinen tv-tentti tänään MTV:llä – "Kaikilla on pulssi tänä iltana pikkuisen koholla"

Suureen vaalitenttiin on kutsuttu kaikki yhdeksän presidenttiehdokasta. Kyseessä on suora lähetys MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla kello 20 alkaen. Tentin juontavat uutisankkurit Jan Andersson ja Jaakko Loikkanen. 

Suuri vaalitentti käynnistää presidentinvaalien kampanjoinnin toden teolla. Kyseessä on henkilövaalit, joissa puolueuskollisuudella ei ole niin suurta merkitystä. Moni äänestäjä pohtii vielä omaa ehdokastaan.

– Tv-tenteillä on edelleen suuri merkitys vaalikamppailun suhteen. Ne ovat edelleen leirinuotioita, jonka äärelle kansa kokoontuu. Televisio on paljastava väline. Pitkä lähetys on kokonaisuus, jolloin on helpompi hahmottaa asioita kuin yksittäisistä jutuista, uskoo pitkän linjan vaalitenttaaja Jan Andersson.

– Nyt, kun vaaleihin on puolitoista kuukautta, niin sanotusti varsinainen kampanjointi alkaa vasta nyt. Nimenomaan tämä tentti on niin sanotusti oikean kampanjoinnin lähtölaukaus, luonnehtii Loikkanen.

Tähän asti ehdokkaat ovat kiertäneet maakuntia ja osallistuneet useisiin eri järjestäjien tentteihin, mutta nyt he astuvat ensimmäistä kertaa kampanjansa aikana ison yleisön eteen.

– Mukana on ehdokkaita, joiden kannatuksen trendi näyttää olevan alaspäin. Alka olla viimeisiä hetkiä saada kannatus nousuun, mikäli he aikovat olla kisassa vakavissaan mukana, Loikkanen sanoo.

Ennen tenttejä MTV Stage -studiolla tavataankin mitä todennäköisimmin yhdeksän jännittynyttä ja keskittynyttä ehdokasta.

– Toisilla se näkyy enemmän, toisilla vähemmän. Tässä joukossa on paljon konkareita, mutta luulen, että heilläkin on pulssi tänä iltana pikkuisen koholla. Ihmisiähän hekin ovat, Andersson arvioi.

Loikkanen kertoo, että tentin teemat kerrotaan ehdokkaille vasta hetkeä ennen lähetystä. Illan kantava teema ei kuitenkaan liene kenellekään yllätys.

– Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on presidentin ydinaluetta. Nato-jäsenyyden ja kansainvälisen tilanteen vuoksi presidentin rooli on muutoksessa. Selvitetään, miten ehdokkaat näkevät tämän muutoksen ja itse itsensä asemoisivat presidenttinä.

MTV:n Suuri vaalitentti tänään kello 20-22 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Kello 19.35 MTV Katsomossa alkavassa etkolähetyksessä sukelletaan kiinnostavien vieraiden kanssa presidentinvaalien kulisseihin, ja nostatetaan tunnelmaa illan vaalitenttin. Pöllöraati arvioi ehdokkaiden suoritukset Kymmenen uutisten jälkeen kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat