MT-presidenttikysely: Kärkikolmikossa muhii suuri muutos

Maaseudun Tulevaisuus julkisti presidentinvaaligallupinsa tulokset.

Alexander Stubb (kok.) ja vihreiden tukema Pekka Haavisto nyt tasoissa MT:n presidenttikyselyssä. 

Stubb ja Haavisto saivat kyselyssä 23 prosentin kannatuksen. Vielä kuukausi sitten Haaviston kaula toisena tulleeseen Stubbiin oli noin kahdeksan prosenttiyksikköä.

MT:n mukaan kärkikolmikossa muhii suuri muutos, sillä kolmanneksi on noussut Jussi Halla-aho (ps.) 12 prosentin kannatuksella. Halla-aho kiilasi valitsijayhdistyksen ja keskustan ehdokkaan Olli Rehnin ohi. Rehnin kannatus on nyt 10 prosenttia.

Marraskuussa Halla-ahon kannatuslukema oli noin 10 prosenttia ja Rehnin reilut 11 prosenttia.

Andersson ja Urpilainen tasoissa

Kärkinelikon jälkeen gallupissa ovat tasoissa vasemmistoliiton Li Andersson ja SDP:n Jutta Urpilainen. Heidän kannatuksensa on kuusi prosenttia. Anderssonin kannatus on laskenut ja Urpilaisen noussut yhden prosenttiyksikön marraskuun gallupista.

Mika Aaltolan (sit.) kannatus on luisussa. Marraskuussa Aaltola mittautti vielä lähes seitsemän prosentin kannatuksen. Nyt kannatus oli sulanut alle puoleen eli kolmeen prosenttiin. Elokuussa Aaltolan kannatus oli Maaseudun Tulevaisuuden mukaan vielä yli 15 prosenttia.

Sari Essayahin (kd.) kannatus oli kaksi prosenttia ja Harry Harkimon (liik.) yksi prosentti.

Kantar Agri teki tutkimuksen internet-paneelissa 15.–20. joulukuuta. Siihen vastasi reilu tuhat suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.

MTV:n Vaalikone auttaa sinua tutustumaan presidenttiehdokkaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat