Paavo Väyrynen puhkuu intoa "ihmeen" jälkeen: "Uskon, että pääsen toiselle kierrokselle ja voitan sen"

Kenestä seuraava presidentti? Tenttivuorossa Paavo Väyrynen 9:39
Näin Väyrynen avasi teesejään Huomenta Suomen vaalitentissä elokuussa.

Paavo Väyrynen oli jo heittää toivonsa presidenttipelin suhteen, mutta hän sai kuin saikin viikon lisäaikaa yltääkseen viidettä kertaa mukaan presidenttikisaan. 

Nyt konkaripoliitikko puhkuu intoa blogissaan.

Uskon, että pääsen toiselle kierrokselle ja voitan sen, Väyrynen kirjoittaa.

Ensin on kuitenkin saatava kasaan 20 000 allekirjoitettua kannattajakorttia, ja sen jälkeen vielä noin pari miljoonaa äänestäjää, jotta Väyrysen ikuinen haave presidenttiydestä toteutuisi.

Väyrynen ehti jo eilen ilmoittaa, ettei kannattajakorttien määrä riitä, sillä kortit piti jättää Helsingin vaalipiirilautakunnalle tiistaihin kello 16 mennessä. Väyrysen mukaan Postin uumenissa on hänen kannattajakorttejaan vielä runsaasti.

Eilen meidän oli määrä saada viikonlopun aikana ja edellisenä päivänä postitetut kortit. Koimme pettymyksen. Kortteja oli yllättävän vähän. Tämä johtui osittain siitä, että kaikki maanantaina postitetut lähetykset ei olleetkaan vielä tulleet perille, Väyrynen jatkaa.

Mutta sitten tapahtui "ihme", Väyrynen kirjoittaa.

– Asioista hyvin perillä ollut kannattajani otti yhteyttä ja väitti, että meidän ei ollutkaan jo eilen tarpeen saada tarvittavaa korttien määrää kokoon. Hän sanoi, että kortteja olisi mahdollista toimittaa vielä 20. joulukuuta saakka.

Väyrynen ryyditti kampanjaansa julkaisemalla kannattajakortteja suoraan etelän mediassa, esimerkiksi Helsingin Uutisissa.

Nyt Väyrynen ei usko enää tarvitsevansa ihmettä, vaan kovasti töitä vajaan viikon aikana loppujen korttien keräämiseksi. Väyrysen mielestä vasta viikonloppuna suomalaiset havahtuivat, että presidentinvaaleihin tarvitaan todellinen vaihtoehto, eli hän itse.

Ensimmäisellä kierroksella olen ainoa vaihtoehto nykymenolle. Muu ehdokkaat jakavat samoja ääniä. Toisella kierroksella kohtaan näillä näkymin joko Pekka Haaviston tai Alexander Stubbin

– Uskon voittavani kumman tahansa heistä.
 

Lue myös:

    Uusimmat