Mainos

Stubb uskoo sote-ratkaisuun opposition kritiikistä huolimatta

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo uskovansa edelleen, että sote-ratkaisu saadaan maaliin tällä hallituskaudella.

Hän kuitenkin korostaa, että kaikki perustuslailliset ongelmat on selvitettävä.  

Kokoomuksessa on epäilty, että ratkaisua pitää ehkä lykätä vaalien yli. Kimmo Sasin (kok.) mukaan tämä eduskunta ei välttämättä ehdi käsitellä esitystä, jossa on todettu hankalia perustuslaillisia ongelmia.

Muissa puolueissa kokoomuksen linjaukset ovat herättäneet ärtymystä ja syytöksiä jarruttelusta. Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan perustuslakia on voitava tarvittaessa muuttaa, jotta esitys saadaan läpi ennen vaaleja.  

– En hirveästi haluaisi lähteä spekuloimaan sen kanssa, pitääkö perustuslakia muuttaa. Ehkä asiantuntemukseni ei siihen riitä, Stubb sanoi Brysselissä EU-huippukokouksen jälkeen.  

Kokoomuksen on arvioitu ajavan aikalisää, jotta yksityisten palveluntarjoajien roolia voitaisiin vahvistaa. Stubb ei suoraan vastannut kysymykseen, onko kokoomus valmis lykkäämään hallituksen kärkihankkeisiin kuuluneen esityksen vaalien yli.  

– Keskustelu käy aika kuumana, ja erilaisia puolueita yritetään pistää erilaisiin lokeroihin, hän kommentoi.  

– Itse sekä pääministerinä että kokoomuksen puheenjohtajana peräänkuuluttaisin malttia, ja pyrin olemaan mahdollisimman ratkaisukeskeinen. Uskon, että sote-ratkaisu saadaan maaliin mahdollisimman pian tämän vaalikauden aikana.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.