Mainos

Stubb: Tässä ammatissa tulee sikaa aamusta iltaan

6:55

Kokoomus ei tieten tahtoen yritä olla ylimielinen, sanoi kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb MTV:n Huomenta Suomessa. Ylen kyselyssä kolme viidestä suomalaisesta sanoi, että kokoomus vaikuttaa ylimieliseltä. Stubb sanoi myös, että elämme luokittelevassa maailmassa, jossa isketään lujaa.

– Mielikuvien maailma on vaikea ja olen miettinyt, mistä tämä voisi johtua. Lähtökohta itselleni ja kaikille kokoomuslaisille on se, että kun tapaa toisen ihmisen, siitä ei saisi jäädä ylimielistä. Toivon että kentällä tai maailmalla minustakaan ei olisi sellainen välittynyt. Elämme varmaan luokittelevassa maailmassa, jossa on paljon ennakkoluuloja ja jossa isketään aika lujaa. Varmaan kaikilla on yleistäviä näkemyksiä kaikista puolueista. Mutta ei tässä auta marista. jos ihmisillä on ylimielinen kuva, siinä on silloin jotain perää ja asialle pitää nöyrästi tehdä jotain, Stubb sanoi.

Stubb toivoo ettei myöskään hänestä välity ylimielistä kuvaa.

– En voi siitäkään marista tai arvostella mediaa. Täytyy olla itsensä kanssa sinut, antaa kaikkensa ja tehdä töitä nöyrästi, eikä jättää ylimielistä kuvaa. Tämä on ammatti jossa saa sikaa aamusta iltaan. Se on kovaa ja rajua. Jos tässä alkaa rypemään itsesäälissä, menettää kaiken. Pitää yrittää parantaa omaa tekemistä ja olla arvoilleen uskollinen.

Stubb ei halua spekuloida omilla mahdollisuuksillaan meneillään olevassa kokoomuksen puheenjohtajakisassa. Stubbia ovat lähteneet haastamaan kansanedustajat Elina Lepomäki ja sisäministeri Petteri Orpo. Stubbin mielestä kokoomus selvisi hopealle viime vaaleissa, ja hallitus on harjoittanut pääasiassa kokoomuslaista politiikkaa.

– Oma näkökulmani on se, että kaksi vuotta puheenjohtajana on lyhyt aika. Meillä kenttä päättää ja jokainen kokoomuslainen äänestää omalla sydämellään. En ole miettinyt asioita tappion varalta. Olen fatalisti, mitä tahansa tapahtuu, olen saanut juuri sen minkä ansaitsen.

Julkisuudessa on väitetty että Petteri Orpolla olisi paremmat välit presidentti Sauli Niinistöön. Stubb pitää omia välejään hyvinä ja toimivina.

Stubb toivoi ettei hallituksen tarvitsisi jyrätä paikallista sopimista läpi ilman työmarkkinaosapuolten suostumusta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.