Mainos

Stubb: Suomi ei viivyttänyt Venäjä-pakotteiden voimaantuloa

Suomi ei viivästyttänyt Venäjän vastaisten pakotteiden voimaantuloa, pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo.

Hänen mukaansa pakotteet tulevat voimaan tällä viikolla, mutta tarkempaa aikataulua ei voi antaa. Niiden voimaantulo riippuu siitä, miten tilanne Itä-Ukrainassa kehittyy.  

Stubbin mukaan Suomi piti 5-10 maan tavoin pakotteiden aikataulua haasteellisena eli epäili, onko pakotteiden asettaminen juuri nyt hyväksi. Hän arvioi, että huhut Suomesta ainoana pakotteiden voimaantuloa jarruttavana maana syntyivät Twitterissä.  

Stubbin mielestä Suomen maine ei ole kärsinyt, vaikka kansainvälisessä mediassa on uutisoitu laajasti nimenomaan Suomen jarruttaneen pakotteita.  

- Minun mielestäni ne ajat, kun me olimme huolissamme omasta maineestamme, niin ihan OK joskus 70-luvulla, mutta 2014  - eipä hätää, Stubb sanoi toimittajille eduskunnassa.  

Stubb kiisti arvelut, joiden mukaan hallituksen sisällä hänen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) kesken olisi ollut kiistaa pakotteiden kanssa etenemisestä.  

- Olemme ministeri Tuomiojan kanssa vahvasti sitä mieltä, että nämä pakotteet ovat hyviä ja ne kohdistuvat oikein. Ja me olimme myös molemmat sitä mieltä, että aikataulutus on haasteellinen.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.