Mainos

Stubb sai WWF:n Itämeri-palkinnon

WWF on palkinnut ulkoministeri Alexander Stubbin vahvasta poliittisesta johtajuudesta Itämeren suojelussa. Maailman luonnonsäätiön Baltic Leadership Award" -palkinto luovutettiin tänään Tukholmassa Itämerifestivaalin yhteydessä.

Palkinnon ojensi Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.

- Alexander Stubb on osoittanut kiitettävää poliittista johtajuutta työskennellessään Euroopan parlamentin jäsenenä. Hän on peräänkuuluttanut selkeää strategiaa Itämeren suojelemiseksi, jotta yhteisen meremme haasteet ja mahdollisuudet ymmärrettäisiin paremmin, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder kiittää.

- Työn tulokset näkyvät EU:n Itämeristrategiassa, jonka EU-komissio julkaisi kesäkuussa. Se luo pohjan todelliselle koko Itämeren alueen yhteistyölle. Strategia antaa mainion työkalupakin parantaa sekä Itämeren tilaa että kehittää alueen taloutta sekä yhteiskunnallisia palveluja ja rakenteita. Strategian avulla voimme kehittää myös yhdennettyä merialueiden suunnittelua koko Itämeren hyödyksi.

WWF:n Baltic Leadership Award -palkinto on tullut kaksi kertaa peräkkäin Suomeen. Viime vuonna palkinnon sai tasavallan presidentti Tarja Halonen.

- Suomi on ottanut selkeästi poliittisen johtajuuden Itämeren suojelussa. Tätä osoittaa myös presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Matti Vanhasen koolle kutsuma Itämeren huippukokous ensi helmikuussa, Rohweder sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.