Stubb kiistää huonot suhteet Venäjään

Suomen entinen Venäjän-suurlähettiläs Heikki Talvitie arvioi keskiviikkona MTV:n Huomenta Suomessa, ettei Suomella ja Venäjällä ole käytännössä minkäänlaisia poliittisia suhteita.

Stubb kiistää väitteen MTV3-kanavan Hjallis-keskusteluohjelmassa.

– On mun mielestäni. Pitää erottaa kaksi juttua. Yksi on valtion väliset suhteet. Siinä me toimitaan totta kai EU:n kautta, mutta myös kahdenvälisesti on tässä matkan varrella nähty. Pressa (Sauli Niinistö) on tavannut (Vladimir) Putinin, on puheluita ja niin edespäin, Stubb toteaa.

Toinen suhteiden taso on bisnestaso.

– Se on se day to day -business. Kyllähän Jokeritkin tekee bisnestä venäläisten kanssa, Hartwall Arena on myyty venäläisille. Ei oo mitään ongelmaa sillä saralla, Stubb kuittaa takaisin Jokerien omistaja Hjallis Harkimolle.

Stubbia on kritisoitu liian EU-myönteiseksi ja sen myötä Venäjä-vastaiseksi. Stubb selittää linjaansa kansainvälisyydellä.

– Meidän menestystarina, nousu top 30 -maasta top 3 -maaksi tapahtui 90-luvun alussa, kun pystyttiin avautumaan, kansainvälistymään. Meistä tuli oikea markkinatalous. Suomi nousi, Stubb perustelee.

Stubb lanseeraa ohjelmassa uuden termin kuvatessaan linjaansa.

– Mä uskon lännettyneeseen Suomeen, joka on kiinni läntisissä instituutioissa. Se on meidän tuki ja turva. Meidän arvot, liberaali demokratia ja sosiaalinen markkinatalous, vapaus oikeudenmukaisuuteen, Stubb listaa kaunopuheisesti.

Lue myös:

    Uusimmat