Mainos

Stubb kiistää huonot suhteet Venäjään

Suomen entinen Venäjän-suurlähettiläs Heikki Talvitie arvioi keskiviikkona MTV:n Huomenta Suomessa, ettei Suomella ja Venäjällä ole käytännössä minkäänlaisia poliittisia suhteita.

Stubb kiistää väitteen MTV3-kanavan Hjallis-keskusteluohjelmassa.

– On mun mielestäni. Pitää erottaa kaksi juttua. Yksi on valtion väliset suhteet. Siinä me toimitaan totta kai EU:n kautta, mutta myös kahdenvälisesti on tässä matkan varrella nähty. Pressa (Sauli Niinistö) on tavannut (Vladimir) Putinin, on puheluita ja niin edespäin, Stubb toteaa.

Toinen suhteiden taso on bisnestaso.

– Se on se day to day -business. Kyllähän Jokeritkin tekee bisnestä venäläisten kanssa, Hartwall Arena on myyty venäläisille. Ei oo mitään ongelmaa sillä saralla, Stubb kuittaa takaisin Jokerien omistaja Hjallis Harkimolle.

Stubbia on kritisoitu liian EU-myönteiseksi ja sen myötä Venäjä-vastaiseksi. Stubb selittää linjaansa kansainvälisyydellä.

– Meidän menestystarina, nousu top 30 -maasta top 3 -maaksi tapahtui 90-luvun alussa, kun pystyttiin avautumaan, kansainvälistymään. Meistä tuli oikea markkinatalous. Suomi nousi, Stubb perustelee.

Stubb lanseeraa ohjelmassa uuden termin kuvatessaan linjaansa.

– Mä uskon lännettyneeseen Suomeen, joka on kiinni läntisissä instituutioissa. Se on meidän tuki ja turva. Meidän arvot, liberaali demokratia ja sosiaalinen markkinatalous, vapaus oikeudenmukaisuuteen, Stubb listaa kaunopuheisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.