STT:n päätoimittaja valittu

Suomen Tietotoimiston uudeksi päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi on tänään nimitetty Lappeenrannassa ilmestyvän Etelä-Saimaa-lehden päätoimittaja Mikael Pentikäinen, 34. Maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti Pentikäinen on toiminut Etelä-Saimaan päätoimittajana vuodesta 1996. Sitä ennen hän työskenteli vuosina 1992-96 Helsingin Sanomien toimittajana. STT:n edellinen päätoimittaja ja toimitusjohtaja Kari Väisänen erosi tehtävästään heinäkuun puolivälissä saatuaan ehdollisen vankeustuomion nk. doping-jutussa.

STT:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kievari kuvasi tietotoimiston henkilöstölle pitämässään tiedotustilaisuudessa Pentikäistä perusuutismieheksi. Pentikäinen on käynyt Sanoma Oy:n toimittajakoulun ja toiminut sen assistenttina. Opiskeluaikanaan Pentikäinen toimi mm. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa, HYY-yhtiöiden hallituksen puheenjohtajana ja Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtajana.

"Luotettavuus on tärkeintä"


Esittäytyessään STT:n henkilöstölle uusi päätoimittaja korosti tulevansa tietotoimistoon luottavaisin mielin. STT:n talous on hyvä ja sen toimintatapa on asiakasmedioille hyvin kustannustehokas tapa tuottaa erittäin laadukasta journalismia.
-Kolmas luottavaisuuden syy on se, että tiedän tämän porukan ammattitaidon, Pentikäinen sanoi.

Pentikäinen listasi STT:n tärkeimmiksi ominaisuuksiksi luotettavuuden, kattavuuden, nopeuden ja asioiden syventämisen.
-Ihmisten asiakasmedioissamme ja koko suuren yleisön pitää tietää, että kaikki, mikä STT:n nimissä lähtee maailmalle, pitää paikkansa, Pentikäinen sanoi. Pentikäisen aloittamispäivää STT:ssä ei ole vielä sovittu. Hän siirtynee tehtävään kuitenkin vielä kuluvan syksyn aikana.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat