Mainos

STT:n päätoimittaja valittu

Suomen Tietotoimiston uudeksi päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi on tänään nimitetty Lappeenrannassa ilmestyvän Etelä-Saimaa-lehden päätoimittaja Mikael Pentikäinen, 34. Maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti Pentikäinen on toiminut Etelä-Saimaan päätoimittajana vuodesta 1996. Sitä ennen hän työskenteli vuosina 1992-96 Helsingin Sanomien toimittajana. STT:n edellinen päätoimittaja ja toimitusjohtaja Kari Väisänen erosi tehtävästään heinäkuun puolivälissä saatuaan ehdollisen vankeustuomion nk. doping-jutussa.

STT:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kievari kuvasi tietotoimiston henkilöstölle pitämässään tiedotustilaisuudessa Pentikäistä perusuutismieheksi. Pentikäinen on käynyt Sanoma Oy:n toimittajakoulun ja toiminut sen assistenttina. Opiskeluaikanaan Pentikäinen toimi mm. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa, HYY-yhtiöiden hallituksen puheenjohtajana ja Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtajana.

"Luotettavuus on tärkeintä"


Esittäytyessään STT:n henkilöstölle uusi päätoimittaja korosti tulevansa tietotoimistoon luottavaisin mielin. STT:n talous on hyvä ja sen toimintatapa on asiakasmedioille hyvin kustannustehokas tapa tuottaa erittäin laadukasta journalismia.
-Kolmas luottavaisuuden syy on se, että tiedän tämän porukan ammattitaidon, Pentikäinen sanoi.

Pentikäinen listasi STT:n tärkeimmiksi ominaisuuksiksi luotettavuuden, kattavuuden, nopeuden ja asioiden syventämisen.
-Ihmisten asiakasmedioissamme ja koko suuren yleisön pitää tietää, että kaikki, mikä STT:n nimissä lähtee maailmalle, pitää paikkansa, Pentikäinen sanoi. Pentikäisen aloittamispäivää STT:ssä ei ole vielä sovittu. Hän siirtynee tehtävään kuitenkin vielä kuluvan syksyn aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.