Stressin repimät eteläkorealaiset maksavat viettääkseen vuorokauden vankilassa: ”Mieheni sanoi haluavansa eristysselliin”

Monelle ihmiselle vankila on paikka, josta haluaa paeta. Etelä-Koreassa on toisin: maassa on leikkivankila, johon voi paeta jokapäiväisen elämän vaatimuksia, Reuters kirjoittaa reportaasissaan.

– Täällä tunnen olevani vapaa, sanoo 28-vuotias eteläkorealainen Park Hye-ri maksettuaan 90 dollaria viettääkseen 24 tuntia vankilaan lukittuna Reutersin haastattelussa.

Prison Inside Me, suomennettuna Vankila sisälläni, on laitos Etelä-Korean Hongcheonissa.

Laitoksessa on vieraillut jo 2000 ”vankia”, joista suurin osa on stressaantuneita toimistotyöntekijöitä tai opiskelijoita, jotka kaipaavat rauhaa Etelä-Korean vaativasta työ- ja opiskeluilmapiiristä.

Vankilassa on tiukat säännöt: ei keskustelua muiden vankien kanssa, ei kännyköitä eikä kelloja.

Asukkaat saavat käyttöönsä siniset vankilaunivormut, joogamaton, teesetin, kynän ja vihon. Huoneessa on pieni vessa, mutta ei peiliä. Vangit nukkuvat lattialla.

Päivälliseksi on höyrytettyä bataattia ja banaanipirtelyä, aamiaiseksi riisipuuroa.

Paikan toinen perustaja Noh Ji-Hyang kertoo, että hän sai ajatuksen Prison Inside Men perustamisesta aviomieheltään.

Syyttäjänä työskennellyt mies teki usein 100-tuntisia työviikkoja.

– Hän sanoi, että haluaisi mennä eristysselliin viikoksi rentoutumaan ja että se parantaisi hänen oloaan. Siitä tämä alkoi.

Etelä-Koreassa on äärimmäisen kilpailullinen työ- ja opiskeluilmapiiri. OECD:n kyselyn mukaan maassa työskenneltiin viime vuonna keskimäärin 2024 tuntia, mikä on kyselyyn osallistuneiden maiden keskuudessa kolmanneksi eniten heti Mexicon ja Costa Rican jälkeen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja