Stressi töissä voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia

Tuoreimpien tutkimusten mukaan stressillä on vähemmän vaikutusta sydäntautien syntyyn kuin mitä aiemmin on luultu. Tästä huolimatta stressi voi pahimmillaan nakertaa ihmistä sisältäpäin ja saada aikaan muita vakavia terveysongelmia.

Jatkuvaa stressiä töissä ei ole syytä katsoa läpi sormien. Paineiden kasautuminen ja siitä aiheutunut stressi voi pahimmillaan altistaa erilaisille vakaville sairauksille.

– Stressi on muun muassa selkeästi masennuksen riskitekijä ja ilmeisesti yhteydessä myös diabeteksen syntyyn, professori Mika Kivimäki kertoo.

Kivimäki muistuttaa, että stressiä voi kuitenkin helpottaa yllättävillä arkisilla valinnoilla.

– Esimerkiksi oman sydäntautiriskin voi onnistuneimmillaan jopa puolittaa noudattamalla terveitä elintapoja eli lisää liikuntaa, painoa alas, tupakka pois ja alkoholia vain kohtuudella, Kivimäki listaa.

Työpaikallakin on usein neuvottelemalla mahdollista tehdä tulevaisuutta silmällä pitäen ratkaisuja, jotka tukevat stressittömämpää arkea työn parissa.

– Samansuuntaista tukea voidaan miettiä myös työpaikalla, vaikkapa työjärjestelyin ja työympäristöä parantamalla, Kivimäki neuvoo.


Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Deski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja