Mainos

Strauss-Kahn pidätettiin epäiltynä prostituutioon osallistumisesta

Ranskan poliisi on pidättänyt IMF:n entisen pääjohtajan Dominique Strauss-Kahnin kuulusteluja varten. Häntä epäillään yhteyksistä prostituutiorinkiin, joka on järjestänyt maksullisia seuralaisia klubeilla Pariisissa, Madridissa, Washingtonissa ja Wienissä.

Alun perin Strauss-Kahnia oli tarkoitus kuulla todistajana, mutta hän on tällä hetkellä yksi epäilty.

Strauss-Kahn saapui vapaaehtoisesti kuulusteluihin Pohjois-Ranskan Lilleen, joka toimi ringin pääpaikkana. Syyttäjien mukaan Strauss-Kahnia epäillään yhteyksistä paritukseen ja yritysten varojen väärinkäytöstä.

Strauss-Kahnin epäillään osallistuneen ringin järjestämiin orgioihin, joiden kustantajia olivat julkisista urakoista kilpailleet yritykset. Rinkiä on tiettävästi pyöritetty yhteistyössä korkeiden poliisiviranomaisten kanssa.

"Vaikea erottaa alaston nainen toisesta"

Strauss-Kahnia uhkaavat syytteet, jos viranomaiset katsovat hänen tienneen, että juhliin osallistuneet naiset olivat prostituoituja ja että juhlien järjestämiseen käytetyt rahat oli hankittu epärehellisesti. Ranskassa parituksesta voi saada seitsemän vuoden ja kavalluksesta viiden vuoden vankeustuomion.

Strauss-Kahnin puolustusasianajajan mukaan Strauss-Kahnilla ei ollut mitään syytä olettaa, että naiset olivat maksullisia.

– Tällaisissa juhlissa ihmiset eivät ole aina vaatteet päällä. Koettakaapa itse erottaa, onko alaston nainen prostituoitu vai hieno leidi, Henri Leclerc sanoi.

62-vuotias Strauss-Kahn erosi Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johdosta viime keväänä, kun häntä syytettiin hotellisiivoojan raiskaamisesta New Yorkissa. Juttu kaatui, mutta asiaa koskeva siviilikanne on vielä käsittelemättä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Teresa Meriläisen juttu (Seitsemän uutiset 21.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.