Stefanie uskoi, ettei voi saada enää lasta – lääkärissä paljastui triplayllätys

0:52
Milloin pitäisi huolestua, jos yrittää lasta, mutta vauvaa ei kuulu?

Stefanie Latcham, 27, sairastui munasarjojen monirakkulaoireyhtymään. Hän oli toivonut miehensä kanssa toista lasta, mutta menetti toivonsa sairauden ja keskenmenojen myötä. Siksi yllätys oli melkoinen, kun lääkäri kertoi hänen odottavan kolmosia.

Stefanie Latcham ja hänen kihlattunsa Michael Gough, olivat yrittäneet lasta kaksi vuotta ja kokeneet aiemmin kaksi keskenmenoa, kirjoittaa The Sun.

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä eli PCOS on Terveyskirjaston mukaan tavallisin naisten hormonihäiriö, josta kärsii 5–15 prosenttia naisista. Oireita ovat muun muassa epäsäännölliset kuukautiset, liiallinen karvankasvu ja lapsettomuus. 

Kolmosten todennäköisyys on häviävän pieni 

Pariskunta käytti IVF-hoitoa eli koeputkihedelmöityshoitoja, joiden myötä kaksosten saamisen todennäköisyys on suurempi. Kolmosvauvojen saamisen todennäköisyys on kuitenkin vain noin yksi 200 miljoonaa syntymää kohden.

– Ensimmäisellä ultrauksella näimme ensimmäisen vauvan, kaksi viikkoa myöhemmin toisen ja viikko sen jälkeen näimme ultrassa kolmannen vauvamme, Stefanie kertoo.

– Se oli paras tunne maailmassa: kannoin kolmea pientä ihmettä. Se tapahtui vihdoin meille, Stefanie muistelee.

Perheen kolme tyttövauvaa syntyivät 30. päivä maaliskuuta 2019. Pariskunta jakoi tarinansa sosiaalisessa mediassa kannustaakseen muita lapsettomuudesta kärsiviä pareja. 

Millaista elämä on kolmosten kanssa?

Stefanie Latcham kuvailee elämän kolmosten kanssa olevan kiireistä. Stefaniella oli jo ennestään poika. 

– Meillä on onneksi hyvät rutiinit vauvojen kanssa. Ruokimme vauvat joka neljäs tunti ja röyhtäytämme heidät, vaihdamme vaipat, leikitämme heitä ja nukutamme heidät. Sitten kaikki tuo alkaa uudestaan, Latcham kuvailee.  

Yllättäviäkin muutoksia kolmosvauvat ovat arjessa vaatineet: pariskunta osti seitsenpaikkaisen auton, jotta kaikki lapset mahtuvat kyytiin.

Suloisten kolmosvauvojen kuvan näet täältä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja