Stadionin korkuisia laivoja! Karibian-risteilyillä kaikki on tuplasti isompaa

Loistoristeilijät ovat tuttuja suomalaiselle Tony Pokkiselle. Jos haluat valita 10–12 ruokailusta päivittäin, lähde sinäkin mukaan.

Kaksi suomalaista naista istuu viidakkobaarissa Jamaikalla. Matkailualalla työskentelevän parivaljakon viereen ilmestyy baarin tarjoilija, tumma jamaikalainen nainen. Ällistys on suuri, kun nainen avaa suunsa ja puhuu täydellistä suomea.

Suomalaiset ihmettelevät naista ja nainen suomalaisia: mitä ihmettä kaksi pohjolan blondia tekee baarissa keskellä jamaikalaista viidakkoa?

Kaksikko kertoo olevansa lomalla. He odottavat kollegaansa saapuvaksi seuraavana päivänä risteilyaluksella ryhmän kanssa.

– Ai Pokkisen Tonya vai, jamaikalainen nainen kysyy.

Yhteensattumat ällistyttävät seuruetta: Tony ja jamaikalainen nainen ovat vanhoja työkavereita Silja Linelta.

Stadionin tornin korkuisia laivoja

– Olen aina tykännyt kaikista liikkumavälineistä. Loistoristeilijöillä olen matkustellut oman yhtiöni kautta matkanjohtajana yli 70 kertaa ja nähnyt niin Aasian, Alaskan kuin Välimerenkin suuret risteilyalukset, Tony kertoo.

Hän usuttaa ihmisiä lähtemään suurille risteilyaluksille – Suomessa vastaavia ei edes ole.

– Isoimpien loistoristeilijöiden kokoluokka vastaa korkeudeltaan Stadionin tornia, pituudeltaan ja leveydeltään puolestaan kahta rinnakkain ja peräkkäin laitettua Ruotsin-lauttaa. Lisäksi loistoristeilijöillä lomaillaan täysihoidolla: kaikki ohjelmat, ruokailut ja suurin osa alkoholittomista juomista kuuluvat hintaan.

Alle viikoksi merille ei kannata lähteä.

– Seitsemän päivää on ehdoton minimi. Ihmiset kuvittelevat, että laivoilla ei ole mitään tekemistä. Lähtiessään he sitten surkuttelevat, että kaikki loppui kesken juuri, kun ehti päästä jujulle. Laivoissa sinänsä on jo paljon nähtävää, ja viikonkin risteilyllä käydään vielä 3–5 eri satamassa!

Täyshoidolla hemmottelua

Suurten varustamoiden aluksilla ei tarvitse matkustaa kuin sillit purkissa.

– Suurimman hytin koko on 144 neliötä, ja pienimmätkin ovat 18-neliöisiä – Suomessa yleisimmin käytetyissä A-, B- ja C-luokan hyteissä neliöitä on kussakin 11, Tony havainnollistaa.

Parveke on oiva lisätila, jossa voi nauttia vaikka aamiaisen – se tuodaan täyshoidon tapaan ilmaiseksi omaan hyttiin, jos niin haluaa. A lá carte -ravintoloissa ruokalistat vaihtuvat päivittäin.

Matkan hintaan kuuluvia ruokailuja on 10–12 päivässä. Tekipä mieli sitten iltapäiväteetä, illallista, keskiyön buffetia tai yöpalaa, kaikkea tarjoillaan.

– Nämä eivät ole mitään uneliaita lemmenlaivoja vaan mielettömän makeita aluksia, Tony päättää.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Tony Pokkinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja