Mainos

SS: Vares-elokuva mainostaa Suomessa laitonta pelifirmaa

Tuotantoyhtiö Solarfilms on lähtenyt mukaan laittoman kolikkopelit.com-rahapelisivuston mainoskampanjaan. Savon Sanomien mukaan mainokset näkyvät Vares-elokuvasarjassa.

Pelifirman nettisivuille on esimerkiksi tehty mainosvideo, jossa Vares pelaa pokeria. Ulkomaisten rahapelien laittomuus paljastui vastaavalle tuottajalle Markus Selinille, kun Savon Sanomat tiedusteli asiasta.

Suomessa lupa rahapelitoimintaan on kuitenkin vain Veikkauksella, Fintotolla ja Raha-automaattiyhdistyksellä. Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho ei halua kommentoida Vareksen mainoskampanjaa laittoman pelifirman kanssa.

Ongelmallista on, että rahapeliyritystä pyöritetään ulkomailta käsin. Suomessa laiton pelifirma on esimerkiksi Iso-Britanniassa täysin laillinen.

Vareksen mainostama nettisivusto nousi julkisuuteen, kun firma aloitti ärhäkän suoramainonnan. Ihmiset saavat kotiin kirjeitä ”ystävältä”, joka kutsuu mukaan pelaamaan.

Jotta toimintaan pystyttäisiin puuttumaan, pitäisi rahapelimarkkinoille saada ainakin EU:n laajuiset yhteiset säännöt. Suomen oikeusministeriöstä kuitenkin kerrotaan, että yhteisten sääntöjen luominen on epätodennäköistä.

Kuluttajaviraston mukaan rahapeliyritykset tietävät hyvin, että toiminta Suomessa on laitonta. Firmoissa on tieto siitä, että Suomesta voidaan lähettää vain kirje. Vastausta Kuluttajavirasto ei kirjeisiinsä saa.

Lue Savon Sanomien juttu täältä.

(MTV3 - Savon Sanomat)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.