Mainos

SS: Perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun some-kirjoituksista poliisitutkinta

Poliisi on aloittanut esitutkinnan perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Facebook-kirjoituksista, kertoo Savon Sanomat.

Kuopion kaupunginvaltuustoon valittu Markus Jukarainen (ps.) kommentoi viime kuussa Facebookissa Ilta-Sanomien uutista, jossa poliisi talutti irakilaismiehen ulos lentokoneesta Helsinki-Vantaalla.

– Ei muutakun jeesusteippiä suun ympäri ja sitten pamppua ja huolella. Herkiää MaTu ulvomasta. On nämä kalliita MaTuja, Jukarainen muun muassa kirjoitti.

Helsingin poliisin valtakunnallinen vihapuhetutkintaryhmä epäilee Jukaraisen syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Tutkinnanjohtaja Marko Forss kertoo Savon Sanomille, että tutkittavana on yksi Facebook-päivitys ja joitain Jukaraisen Facebook-profiilissaan julkaisemia kommentteja.

Paikallisyhdistys antoi kenkää

Savon Sanomien mukaan Kuopion seudun perussuomalaiset päätti tiistaina erottaa Jukaraisen paikallisyhdistyksestä. Yhdistys perusteli päätöstä muun muassa Jukaraisen pitkään jatkuneella epäasiallisella käytöksellä sosiaalisessa mediassa. Savon Sanomien mukaan yhdistys on vuosina 2013 ja 2016 antanut Jukaraiselle huomautuksen ja varoituksen.

Jukarainen sanoi lehdelle, ettei aio luopua paikastaan kaupunginvaltuutettuna. Hän myös ihmettelee asiasta noussutta kohua.

– Kyllä tästä on täysin tarpeeton ja aiheeton kohu aiheutunut. Kahden lauseen perusteella on revitty niin monta lehtijuttua, että en muista toista tällaista tapausta koko Suomen historiassa, hän sanoi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.