Mainos

Perussuomalaisista erotettu valtuutettu sai sakot vihakirjoituksista

Kuopiolainen kaupunginvaltuutettu on saanut sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan Markus Antero Jukaraisen kirjoitukset Facebookissa uhkasivat ja halvensivat Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia. Kirjoituksissa halvennettiin myös muslimeja ja somaleita uskonnon tai etnisen alkuperän perusteella.

Jukarainen kommentoi kirjoituksissaan muun muassa Helsingin moskeijahanketta, Kelan ruuhkia ja turvapaikanhakijoiden ikätestejä. Hän on poliisikuulustelussa myöntänyt kirjoittaneensa tekstit.

Tuomittu valittiin Kuopion kaupunginvaltuustoon perussuomalaisten listoilta ja hän on edelleen valtuuston jäsen. Hänet kuitenkin erotettiin viime toukokuussa sekä puolueen paikallisyhdistyksestä että valtuustoryhmästä. Erottamisen taustalla olivat hänen kirjoituksensa sosiaalisessa mediassa.

Käräjäoikeus tuomitsi Jukaraisen 40 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan on 240 euroa. Lisäksi oikeus määräsi tuomioon johtaneet kirjoitukset poistettaviksi ja hävitettäviksi.

Tapauksen poliisitutkinnasta vastasi poliisin valtakunnallinen vihapuhetutkintaryhmä.

Juttua päivitetty 14.25: Oikeus antoi tuomion pian syytteistä kertovan jutun julkaisun jälkeen, joten tuomio päivitettiin jutun kärkeen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.