Mainos

Perussuomalaiset ihmeissään edustajansa lähentelykommentista: "Etenee puoluehallituksen käsittelyyn"

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen aikoo viedä helsinkiläisen puolueaktiivin törkypuheet puoluehallituksen käsittelyyn. Tynkkynen on puoluehallituksen jäsen ja puolueen varapuheenjohtaja.

– Perussuomalaisissa ei hyväksytä minkäänlaista naisten loukkaamista tai häirintää, Tynkkynen sanoo STT:lle.

Vyyhti alkoi eilisiltana, kun Ylen toimittaja Tiina-Rakel Liekki kertoi Twitterissä ahdistelukokemuksestaan, jossa mieskaksikko yritti kuvata hänen hameensa alle. Kertomus liittyi #lääppijä-kampanjaan, jonka tarkoituksena on tuoda esiin naisten kokemaa ahdistelua.

– Alatko vanhemmiten kainostelemaan, sinun pitäisi olla vielä ylpeä, jos porukat haluaa tarkastella, miltä se näyttää, vastasi perussuomalaisten Helsingin piirin hallituksen varajäsen Jukka Wallin Liekin kertomukseen Twitterissä. 

Kun Wallinin kommenttia syytettiin epäasialliseksi, hän sanoi, että vanhan pornostaran pitäisi olla hiljaa.

Liekki lopetti aikuisviihdeuransa vuonna 2005.

Myöhemmin Wallin iloitsi "omasta viisiminuuttisestaan julkisuudessa" ja siitä, että keskustelu oli tuonut hänelle lisää Twitter-seuraajia. Wallin myös vakuutti, ettei ollut humalassa.

– Eipä ole ollut näin hauskaa pitkään aikaan. 

Wallin ei ole toistaiseksi vastannut STT:n yhteydenottoihin.

Anteeksipyyntöä vaaditaan

Tynkkynen ei arvioi, mitä mahdollisia seuraamuksia kirjoittelulla voisi olla. Hän toivoo, että Wallin ymmärtäisi asian ja pyytäisi anteeksi.

– Puoluehallitus käsittelee asian. Täytyy ensin keskustella itse henkilön kanssa.

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on vaatinut Wallinilta hyvää selitystä kirjoituksilleen ja ilmoittanut, että Wallin saa erota perussuomalaisista, jos ei viihdy puolueessa.

 

Jukka Wallinilla on ollut ongelmia sosiaalisessa mediassa aiemminkin. Helsingin Sanomien mukaan hän latasi viime kesänä somalitaustaisen Suldaan Said Ahmedin Facebook-sivulle kuvan, jossa kaksi miestä tekee natsitervehdyksen. Suldaan Said Ahmed kuuluu maahanmuuttopalveluja kehittävään neuvottelukuntaan.

Wallin itse kuittasi asian ajattelemattomana vitsinä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.