Mainos

SS: SPR vihaviestin kohteena – PS-kansanedustaja sotkeutui mukaan: "Tykkäsin siitä vahingossa"

Suomen Punainen Risti kertoo Savon Sanomille lähettäneensä voimanostajana tunnetun Ano Samuel Turtiaisen paljon huomiota saaneen vihaviestin poliisin arvioitavaksi.

Samuel Turtiaisen Facebookissa julkaisemassa tekstissä ihannoidaan pakolaiskriisiin kohdistuvia tuhotöitä ja kehotettiin ottamaan henkilökohtaisia riskejä vastaanottokeskuksien eliminoinniksi.

Päivityksen lopussa kysyttiin, olisiko kansalaistoimintaa syytää laajentaa Suomen Punaisen Ristin suuntaan, jota luonnehditaan vihollisten pääpaikaksi.

Uutistoimisto STT ei tavoittanut Turtiaista kommentoimaan asiaa.

– Tällaisia tapauksia tulee eteen jonkin verran. Keskustelu internetissä on ollut tulehtunutta. Toimitamme tämän tyyppiset viestit aina poliisin arvioitavaksi. En osaa sanoa, kuinka paljon viestejä on mennyt poliisille, mutta tämä ei ole ensimmäinen kerta, Punaisen Ristin tiedottaja Inka Kovanen toteaa Savon Sanomille.

Turtiaisen kirjoitus sai erityistä julkisuutta, kun perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari tykkäsi vastaanottokeskusten polttamiseen lietsovasta päivityksestä.

Huhtasaari kertoi kuitenkin tykänneensä päivityksestä vahingossa ja poistaneensa tykkäyksen.

Hän selittää, että hänen tarkoituksenaan oli ollut tykätä vain Turtiaisen Facebookissa jakamasta perussuomalaisten Tiina Palovuoren blogitekstistä eikä hän ollut lukenut, mitä Turtiainen oli sen oheen kirjoittanut.

– Haluan korostaa, että minulla ei ole mitään tekemistä näiden vastaanottokeskusten polttamisten kanssa, enkä hyväksy sellaista. Tiina Palovuoren kirjoitus on hyvä ja siitä pidin. Poistin merkinnän ettei tule epäselvyyksiä, Huhtasaari kirjoitti Facebook-kommentissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.