Mainos

Oinonen MTV:n toimittajalle: ”Soita kohta uudestaan, minua viedään nyt poliisiautoon”

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen vastasi iltapäivällä MTV Uutisten puheluun ja sanoi, että häntä ollaan viemässä poliisiautoon.  

– Soita jonkin ajan päästä uudestaan. Poliisit ovat viemässä minua poliisiautoon. En tiedä mitä he haluavat, pidättää minut, mokoman asian takia, Oinonen totesi tuohtuneena.

Myöhemmin Joensuun poliisista selvitettiin, että Oinosta yritettiin saada Joensuun Prisman pihalla poliisiauton kyytiin poliisiasemalle kuultavaksi, mutta hän ei suostunut lähtemään matkaan.

Pentti Oinonen oli ajautunut myrskyn silmään sanomalehti Karjalaisessa julkaistun mielipidekirjoituksensa takia. Poliisi halusi tutkia Oinosen väitteen 15-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Oinonen kirjoitti mielipidekirjoituksessaan, että 15-vuotias tyttö raiskattiin viime viikolla Kuopiossa ja "vahvasti epäiltynä" olisi turvapaikanhakija. Hän piti edesvastuuttomana sitä, että viranomaiset vähättelevät raiskaustapauksia.

STT:n haastattelussa Oinonen kertoi lukeneensa tapauksesta Savon Sanomista. Loppiaisena ilmestyneessä lehdessä kerrottiin bussista nousseen tytön raiskauksesta. Tyttö olikin syntynyt vuonna 1997 eikä siis ollut 15-vuotias. Tapauksesta epäiltiin lehtijutun mukaan ulkomaalaistaustaista miestä.

Raiskauksen epäiltiin tapahtuneen jo 1. joulukuuta viime vuonna, ei siis viime viikolla, Oinonen oikoi kirjoittamaansa.

Poliisi tiedotti aiemmin tänään selvittävänsä nyt, onko Oinosen kirjoituksessaan mainitsemaa raiskausrikosta tapahtunut ja onko asiassa syytä käynnistää esitutkinta.

– Kun meillä ei ole tietoa tällaisesta tapauksesta, yritämme eri lähteistä selvittää, onko syytä epäillä rikosta, kertoi poliisipäällikkö Taisto Huokko.  

Oinonen itse oli tuohtunut siitä, että hänen kirjoituksensa todenperäisyys on kyseenalaistettu. Hän totesi jo aiemmin Iltasanomissa, että hän ei lähde poliisikuulusteluihin vapaaehtoisesti, koska hän kokee olevansa asiassa oikeassa.

Juttua on täsmennetty poliisin tiedoilla 14.1.2016 klo 16:23


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja