Mainos

SS: Maksullinen tietoturvaohjelma tarpeeton: "Se on mielestäni ihan huijausta"

Mobiililaitteiden maksullisten tietoturvaohjelmien hankkiminen on yleensä tarpeetonta, mikäli laite on päivitetty ja sovellusten lataamisessa noudattaa varovaisuutta, uutisoi Savon Sanomat.

Lehden haastatteleman tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen ei suosittele kalliiden turvaohjelmien hankintaa.

- Tietoturvaohjelmia markkinoidaan todella aggressiivisesti. Se on minun mielestäni ihan huijausta, enkä ainakaan maksaisi sellaisesta ohjelmasta, Järvinen sanoo Savon Sanomissa.

Järvisen mukana matkapuhelinten haittaohjelmilla pelotellaan ihmisiä. Hänen mukaansa haittaohjelmien vaara on päivitetyissä älypuhelimissa hyvin pieni siksi, että sekä iPhone- että Android-puhelimissa ohjelmien asentaminen tapahtuu rajoitetusti puhelinten omien sovelluskauppojen kautta.

Viestintävirastossa erillisiä mobiililaitteiden tietoturvaohjelmia ei kuitenkaan pidetä täysin tarpeettomina. Viraston tietoturva-asiantuntija Sami Orasaari kuitenkin myöntää, ettei tavallinen puhelimenkäyttäjä aivan välttämättä maksullista tietoturvaa tarvitse, mikäli käyttäjä pitää ohjelmiston ja sovellukset päivitettyinä eikä lataile sovelluksia muista kuin virallisista sovelluskaupoista.

Orasaaren mukaan tietoturvaohjelma voi kuitenkin antaa käyttäjälle lisäturvaa ja mielenrauhaa. Siitä huolimatta kaikkia haittaohjelmia eivät silti edes tietoturvaohjelmat havaitse.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja