Mainos

Samsung-sovellus lupailee päivityksiä, mutta yrittää viedä käyttäjänsä rahat – kierrä huijarisovellus kaukaa

4:53
Erilaiset sovellukset voivat aiheuttaa muun muassa yksityisongelmia. F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen mukaan sovelluksiin ei ole pakko syöttää esimerkiksi oikeita nimitietoja.

Bongasitko Google Play -kaupasta Updates for Samsung -sovelluksen? Sovelluksesta kannattaa pysyä loitolla, sillä se on huijausta.

CSIS Security Group varoittaa Medium.comissa Updates for Samsung -sovelluksesta. Play-kaupan esittelytekstissä sovellus lupaa käyttöjärjestelmäpäivityksiä Samsungin puhelimille ja tableteille, mutta todellisuudessa tilanne on aivan toinen.

Todellisuudessa sovellus on ahdettu täyteen mainoksia, joilla kehittäjä kerää mainostuloja. Sovellus yrittää myös viedä käyttäjän rahat erilaisilla ”premium-ominaisuuksilla”. Sovellus väittää, että se voi poistaa sim-lukituksen 20 dollarin maksua vastaan.

Palvelun kautta voinee tosiaan ladata käyttöjärjestelmäpäivityksen, mutta ilmaisversiossa latausnopeus on rajoitettu 56 kilotavuun sekunnissa – suuren tiedoston lataaminen kestäisi näin useita tunteja. Rahalla tietysti saa suuremmat latausnopeudet.

Sovellus voi myös olla tietoturvariski, sillä se vaatii laajat oikeudet puhelimen käyttöön.

Samsung-puhelimen päivityksiä ei missään nimessä kannata tehdä sovelluksen kautta vaan puhelimen asetuksista virallista reittiä myöten. Tämä on turvallinen ja maksuton tapa saada päivitykset puhelimeen.

Updates for Samsung -sovelluksella on yli 10 miljoona latausta Google Play -kaupassa. Tietoturvatutkija Aleksejs Kuprins on ottanut Googleen yhteyttä ja pyytänyt poistamaan sovelluksen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja