Mainos

SS: Loikkarit ovat lihottaneet keskustaa – perussuomalaiset suurin menettäjä kuntavaalikartalla

Suomen kunnanvaltuustojen voimasuhteet ovat muuttuneet huomattavasti viime kuntavaalien jälkeen. Asiasta uutisoi Savon Sanomat

Keskusta jäi neljä vuotta sitten järjestetyissä kuntavaaleissa koko maan äänimäärällä mitattuna kolmanneksi. Vaalien jälkeen se on kuitenkin pärjännyt parhaiten valtuustopaikkamääränsä kasvattamisessa.

Savon Sanomien tekemän selvityksen mukaan valtuustoryhmien väliset siirtymät ovat lihottaneet puolueista eniten juuri keskustaa. Puolue on itse menettänyt viime kuntavaalien jälkeen ainakin 17 valtuutettua johonkin muuhun valtuustoryhmään, mutta samaan aikaan ainakin 29 on loikannut keskustan ryhmiin. Vaalien jälkeinen paikkamäärä on kasvanut 12:lla.

Suurin menettäjä on perussuomalaiset, joka sai viime vaaleissa nostetuksi valtuutettujensa määrän lähes 1 200:aan. Perussuomalaisten valtuustopaikkojen määrä on vähentynyt Savon Sanomien selvityksen mukaan sen jälkeen 70:llä. Lähtijöitä on ollut ainakin 86 ja tulijoita noin 16.

Isoista puolueista myös kokoomus ja SDP ovat jääneet tällä kuntavaalikaudella hieman tappiolle loikkauksissa. Merkittäviä muutoksia ei ole tapahtunut myöskään pienempien puolueiden kohdalla.

Savon Sanomat tähdentää, että selvityksen luvut ovat suuntaa-antavia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.