Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Vasemmistoliitto kiilannut perussuomalaisten ohi jäsenmäärässä

Vasemmistoliitto on ohittanut perussuomalaiset jäsenmäärässä. Oppositiopuolueista myös vihreät vetää riveihinsä uusia jäseniä. Asiasta kertoo Sunnuntaisuomalainen. Se on selvittänyt puolueiden jäsenmäärät puoluetoimistoista. 

– Se on vastareaktio. Kyse on kulttuurikamppailusta, jossa vasemmisto ja vihreät ovat muodostaneet vastakohdan perussuomalaisille, kommentoi erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksesta.

Vasemmistoliitto rikkoi viime vuonna 10 000 jäsenen rajan, lisäystä edellisvuoteen tuli noin 800. Vihreisiin kuuluu noin 7 500 jäsentä, 600 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Perussuomalaisten suosio näyttää puolestaan hiipuvan. Vuoden 2011 vaalivoitto toi puolueelle tuhansia uusia jäseniä, mutta nyt kasvu on pysähtynyt 9 500 jäsenen paikkeille.

Kaikilla muilla eduskuntapuolueilla jäsenmäärät jatkoivat viime vuonna laskuaan. Jäsenmäärältään suurimman puolueen keskustan rivit hupenivat lähes 8 000 jäsenen verran eli noin seitsemällä prosentilla. Puolueeseen kuuluu vajaat 110 000 jäsentä.

Toinen hallituspuolue kokoomus oli vielä vuoden 2011 eduskuntavaalien aikaan kasvava puolue, mutta nyt jäsenmäärä hiipuu. Puolueeseen kuului viime vuoden lopussa 33 000 jäsentä, jopa tuhat vähemmän kuin vuotta aiemmin. Puolue ei kerro tarkkoja lukuja.

Oppositiopuolue SDP:n jäsenmäärä hupeni 1 400:lla eli 3,5 prosentilla. Puolueella on nyt 40 000 jäsentä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.