Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Koronan seurausta tämäkin: Monilla puolueilla on enemmän kuntavaaliehdokkaita kuin viime vaaleissa – "Näyttää lupaavalta"

2:14
Näin koronapandemia on lisännyt mielenkiintoa kuntavaaliehdokkuuksiin – katso Uutisaamun juttu aiheesta.

Puoluekentän mukaan koronapandemia on lisännyt ihmisten kiinnostusta politiikkaan. Ehdokkaita on värvätty verkon ja somen välityksellä, koska perinteisiä yleisötapahtumia ei ole voitu järjestää.

Koronakevät pysäytti ehdokashankinnan. Tästä huolimatta ehdokasmäärät ovat monilla suuremmat kuin viime vaaleissa. 

Oppositiossa oleva perussuomalaiset on näkyvällä kampanjalla saanut eniten ehdokkaita. Hallituksessa olevalla sdp:llä ehdokkaita on lähes yhtä paljon

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo tilanteen olevan hyvä.

–  Meillä on lukuisilla paikkakunnilla enemmän ehdokkaita kuin viime vaaleissa oli lopullisilla ehdokaslistoilla, joten näyttää varsin lupaavalta, Grönroos sanoo.

Monet puolueet sanovat tehneensä koronan vuoksi toiminnassa ison muutoksen, kun perinteisiä toritapaamisia ja puhujatilaisuuksia ei voitu pitää.

– Digiloikka on ollut todellinen - meillä on koulutustoimintaa ollut kokoomuksella aivan erityisen paljon – enemmän kuin vuosikausiin viimeisen neljän kuukauden aikana, kommentoi kokoomuksen kuntavaalipäällikkö Antti Ahonen.

Kunnallisvaaleissa valitaan noin 9 000 kuntapäättäjää vaajaaseen 300 kuntaan. Kuntavaaliehdokaslistat pitää jättää vuoden 2021 maaliskuussa. Vaalit järjestetään huhtikuussa 2021. 

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoo ehdokasten määrällä olevan merkitystä tulokseen.

– Mitä enemmän ehdokkaita on, sitä helpompi on saada ääniä ja kannatusosuuksia – kyllä määrällä on yhteys myös vaalitulokseen.

Koronapandemian myötä kuntavaalien yhdeksi teemaksi noussee koulujen lähi- ja etäopetus sekä kuntien peruspalvelut, kuten esimerkiksi lähiliikuntapaikat. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja