Mainos

SS: Doping-aineiden valmistus ja pakkaaminen yleistyneet Suomessa – laatu hyvin epätasaista

Tulli on viime vuosina onnistunut paljastamaan dopingaineiden valmistusta ja jatkopakkaamista Suomessa. Asiasta kertovien Savon Sanomien mukaan ilmiö on uusi.

Myös kokonaismäärältään Tullin paljastamien dopingrikosten määrä on noussut. Viime vuonna tutkintaan otettiin yli 340 dopingrikosta. Lisäksi takavarikoitujen dopingaineiden määrä tabletteina ja ampulleina laskettuna oli 2000-luvun suurimpia.

Perjantaina Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kolme henkilöä dopingrikoksista Tullin paljastaman ison dopingpakkaamon vuoksi. Dopingaineita valmistettiin Varkaudessa ja Joroisissa, ja myytiin ympäri Suomen.

– On uusi ilmiö, että dopingaineita tuodaan täällä pakattavaksi tai pullotettavaksi. Aineita tuodaan Suomeen isona massana, bulkkitavarana, joka vasta täällä jaotellaan myyntipakkauksiin, valvontajohtaja Hannu Sinkkonen Tullista kertoo Savon Sanomille.

Vielä muutamia vuosia sitten vastaavia tapauksia ei tiedetty Suomesta, mutta nyt niitä on tullut ilmi jo useampi. Niihin liittyy kuluttajan kannalta myös terveysriskejä.

– Kun aineet pakataan Suomessa, tavaraa myös helposti jatketaan sideaineilla. Itse tehdyt tabletit ja ampullit ovat laadultaan hyvin epätasaisia, Sinkkonen kertoo.

Käytännössä voi olla, ettei osa tableteista tai ampulleista sisällä vaikuttavaa ainetta ollenkaan tai sisältää sitä hyvin vähän. Osassa käyttöannoksista vaikuttavaa ainetta voi vastaavasti olla huomattavia, jopa vaarallisia määriä.

Lue koko juttu täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.