Mainos

Sri Lankan levottomuudet vaativat taas kymmeniä uhreja

Armeijan ja tamilitiikerien väliset taistelut ovat viime viikkoina yltyneet pahimmiksi sitten tulitauon solmimisen vuonna 2002.

Veriset väkivallanteot ovat jatkuneet Sri Lankassa. Pommi-isku pääkaupunki Colombossa tappoi ainakin kahdeksan ihmistä, ja orpokotiin osuneen ilmaiskun kerrottiin surmanneen yli 60 lasta.

Colombon hyökkäys oli ilmeisesti suunnattu Pakistanin suurlähettilästä vastaan. Viuhkamiina räjähti lähettilään autosaattueen vierellä, aivan Sri Lankan presidentin virka-asunnon liepeillä. Poliisin mukaan räjähdys tuhosi kaksi autoa, mutta lähettiläs selvisi vammoitta. Kuolonuhrien lisäksi ainakin 17 ihmistä haavoittui.

Pakistan on Sri Lankan armeijan tärkeä varustaja. Isku tapahtui vain tunteja sen jälkeen kun tamilisissit uhkasivat hyökätä siviilejä vastaan, jos armeija jatkaa hyökkäystään tamilialueille.

- Nyt myös Pakistan, tärkeä toimija Aasian terrorisminvastaisessa taistelussa, on tamilitiikerien maalitauluna, syytettiin hallituksen lausunnossa.

Sissit puolestaan syyttivät hallituksen joukkojen ilmaiskun tappaneen 61 koulutyttöä orpokodissa maan pohjoisosassa. Tamilitiikereiden LTTE-järjestön tiedottajan mukaan pommit osuivat rakennukseen, jossa 15-18-vuotiaat tytöt olivat parhaillaan opiskelemassa ensiapua. Ainakin 150 ihmistä haavoittui.

Hallitus kiisti iskun. Sen mukaan ilmavoimien hyökkäyksen kohteena oli vain alueella sijaitseva sissien koulutuskeskus. Myöskään riippumattomat tahot eivät ole vahvistaneet LTTE:n tietoja. Kansainväliset tulitaukotarkkailijat ovat kuitenkin luvanneet tarkastaa asian, kertoi tarkkailijoiden tiedottaja Thorfinnur Omarsson.

Hallitus määräsi kaikki maan koulut sulkemaan ovensa huomisaamusta eteenpäin, koska se pelkää tamilien ryhtyvän kostotoimiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.