Mainos

SPR:n Kosovo-keräyksillä 34 miljoonaa

Suomen Punaisen Ristin Kosovo-keräys on tuottanut 34 miljoonaa markkaa. Lipaskeräysten tuotto on ollut lähes 11 miljoonaa. Lahjoituspuhelimiin on soitettu 1,7 miljoonalla markalla. Katastrofirahaston tilille on tullut lähes 22 miljoonaa.

Eniten rahaa on kerätty SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirissä, Hämeen piirissä ja Keski-Suomen piirissä. Valtiolta SPR on saanut tänä vuonna 28 miljoonaa markkaa Kosovon pakolaisten auttamiseksi. SPR on tähän mennessä käyttänyt ja varannut Kosovon pakolaisten avustamiseen noin 36 miljoonaa markkaa.

Keräysvaroilla on viety mm terveysasema Albaniaan Kukesin kaupunkiin. Asemalla annetaan ensiapua Kosovosta pakeneville naisille ja lapsille.

Keräys jatkuu

MTV-3-kanavalla on Kosovo-päivä ensi perjantaina. Kosovo-aiheiset lähetykset toteutetaan yhdessä SPR:n kanssa. Päivän aikana Kosovo-teema on esillä useissa eri televisio-ohjelmissa. Tarkoituksena on kerätä rahaa Kosovon pakolaisten hyväksi. Kosovoa käsitellään Huomenta Suomessa, uutisissa, Jyrkissä ja Kolmas pyörä -ohjelmassa. Keräys Kosovon pakolaisten hyväksi toteutetaan yhteistyössä SPR:n kanssa kaikissa ohjelmissa ja myös niiden välillä.

Yksittäisistä avun antajista Suomen Elintarviketyöläisten Liitto tukee Kosovon hädässä olevia ihmisiä 50000 markalla SPR:n välityksellä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.