Spotify korottaa hintojaan

Miksi Spotify valitsi kiistellyn podcastin Neil Youngin tuotannon sijaan? 6:33
Spotify ryhtyi viime vuonna poistamaan koronarokotevastaisen artisti Neil Youngin tuotantoa palvelustaan.

Spotify on ilmoittanut nostavansa hintojaan.

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify on tänään ilmoittanut palvelunsa maailmanlaajuisesta hintamuutoksesta, joka koskettaa myös suomalaisia.

Hinnankorotuksen myötä Spotifyn edullisin premium-tilaus maksaa 11,99 euroa. Aikaisempi vastaava hinta oli 10,99 euroa. Spotifylla on noin 515 miljoonaa aktiivista käyttäjää ympäri maailmaa, ja noin 40 prosenttia näistä käyttäjistä on tilaajia.

Kuukauden mietintäaika vanhoille asiakkaille

Spotifyn mukaan palvelun tilaajille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse, ja heille annetaan kuukauden verran mietintäaikaa ennen uuden hinnan voimaantuloa. Jos tilausta ei peruta kuukauden aikana, se jatkuu automaattisesti uudella hinnalla.

Uudet hinnat listattuna (vanha hinta suluissa):

Yksilö-premium – 11,99 euroa (10,99€)
Duo-premium – 16,49 euroa (14,99€)
Perhe-premium – 19,99 euroa (18,99€)
Opiskelija – 6,99 euroa (6,49€)

Yhtiöllä kova luotto asiakkaisiin

Hinnankorotus ei tullut yllätyksenä, mikäli on seurannut Spotifyn julkituloja viimeisen vuoden aikana.

Tänään tiistaina julkaistussa BBC:n uutisessa kerrotaan Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ekin lausuneen jo viime keväänä, että yhtiöllä on halukkuutta toteuttaa hinnankorotuksia vielä kuluvan vuoden aikana.

Ek myös arvioi, että hintojen nostaminen tullaan hyväksymään asiakkaiden keskuudessa, sillä Spotify tarjoaa sen turvin lisäarvoa asiakkaille.

Palvelua voi edelleen käyttää myös maksutta, mutta tällöin kappaleiden välissä kuulee mainoksia. Maksuttomassa palvelussa käyttäjä ei voi myöskään päättää rajattomasti, mitä kappaleita kuuntelee. 

Viime aikoina myös muut palvelut ovat tehneet muutoksia. Apple nosti Apple Musicin ja Apple TV+:n hintoja jo viime vuoden lopulla. Hiljattain myös suoratoistopalvelu HBO Max nosti hintojaan. Suoratoistopalvelu Netflixin tilaajamäärät puolestaan nousivat lähes kuudella miljoonalla yhtiön rajoitettua käyttäjätunnusten jakamista ympäri maailmaa.

Lähteet: BBC, Spotify

Lue myös:

    Uusimmat