Mainos

Soukan ampumakahakasta syytetyt kiistävät rasismin

Ampuminen tapahtui kävelysillalla, josta syyttäjän mukaan oli "mahdoton päästä pakoon". Luodit osuivat uhreja jalkoihin ja yhtä hengenvaarallisesti rintaan.

Espoon Soukan elokuisesta kahakasta syytetyt nuoret kiistävät ampumisen johtuneen rasismista.

Kuutta nuorta syytetään Espoon käräjäoikeudessa muun muassa tappeluun osallistumisesta ja vaaran aiheuttamisesta. Raskain syytenippu lankesi parikymppiselle nuorukaiselle. Häntä syytetään viidestä tapon yrityksestä.

Syyttäjä Heli Saarisen mukaan mies ampui nuorisojoukkoon, jossa oli yksi ulkomaalaistaustainen ihminen. Neljä nuorta sai osuman. Ulkomaalaistaustainen pääsi kuin ihmeen kaupalla pakoon hyppäämällä muurin yli. Ampuminen tapahtui Yläkaupinkujalla. Uhrit olivat kävelysillalla ja ampuja tovereineen sillan edessä olevalla tasanteella.

Syyttäjän mielestä ampumiskahakka muistutti "lahtausränniä".

- Paikka oli sellainen, että sieltä oli mahdoton päästä pakoon, Saarinen kuvaili Espoon käräjäoikeudessa.

22-kaliiberisen aseen luodit osuivat uhreja jalkoihin, mutta yhtä nuorta miestä osui hengenvaarallisesti rintaan. Luoti kulkeutui keuhkoon.

Mies ampui alle 40 metrin etäisyydeltä jopa 20 hengen nuorisoporukkaan.

"Syytetyt Soukan skinejä"

Syyttäjän mukaan ampuja ja tämän porukka kuuluvat Soukan skineihin. Saarinen kuvaili oikeudessa, miten skineillä ja tulituksen uhreiksi joutuneilla ulkomaalaisystävällisillä nuorilla on jo vuosia ollut riitaisat välit.

Kahakasta syytetyt nuoret kiistivät, että ampuminen olisi johtunut rasismista. Syytettyjen mukaan vastapuoli oli varustautunut kohtaamiseen mailoin.

Tapon yrityksistä syytetyn miehen puolustus vetosi oikeudessa hätävarjeluun. Puolustuksen mukaan mies ei yrittänyt osua kehenkään eikä hän kuulu skineihin. Mies myönsi syyllistyneensä korkeintaan törkeään vammantuottamukseen. Hänen mielestään ampuminen oli spontaani teko, jonka hän teki hätääntyneenä ja peloissaan, koska toinen ryhmä hyökkäsi.

Toinen aseeseen tarttunut mies ei saanut syytettä tapon yrityksistä, koska hän ampui ilmaan.

Syyttäjä vaatii viidelle nuorelle miehelle ehdotonta vankeutta ja yhdelle naiselle sakkoja, koska hänen epäillään piilotelleen tovereitaan.

Jutun käsittely jatkuu Espoon käräjäoikeudessa vielä kaksi päivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.