Mainos

Sotilaslääketieteen keskus Tampereelle?

Selvitysmies ehdottaa puolustusvoimien Kenttälääkinnän ja sotilaslääketieteen keskuksen sijoittamista Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.

Selvitysmies esittää puolustusvoimien Kenttälääkinnän ja sotilaslääketieteen keskuksen ensimmäiseksi sijaintivaihtoehdoksi Tampereen yliopistollista sairaalaa ja sen yhteydessä toimivaa Finnmediä.

Toissijainen vaihtoehto on Helsingin seudun yliopistollinen keskussairaala ja sen yhteydessä toimiva Biomedicum. Kolmanneksi vaihtoehdoksi esitetään Päijät-Hämeen keskussairaalaa.

Selvitysmies Jarmo Karpakka on luovuttanut arvionsa Kenttälääkinnän ja sotilaslääketieteen keskuksen sijaintipaikkakunnista puolustusministeriölle. Selvitys on osa puolustusvoimien lääkintähuollon kokonaiskehittämistä. Kyseessä on vasta selvitysmiehen kannanotto. Puolustusministeriö tutustuu arvioon ja kuulee ennen päätöksentekoa myös eri tahoja. Lopulliset päätökset tehdään lähikuukausina.

Keskus korvaisi useita toimintoja

Pääesikunnan toukokuussa puolustusministeriölle tekemän esityksen mukaan erikoissairaanhoidosta noin 70 prosenttia hajautetaan alueellisille kumppaneille.

Keskussotilassairaalan, sotilaslääketieteen laitoksen, Sotilasapteekin, Lääkintäkoulun ja Aliupseerikoulun lääkintähuoltolinjan toiminta lopetettaisiin. Näiden tahojen tilalle on tarkoitus perustaa Kenttälääkinnan ja sotilaslääketieteen keskus eli KSK.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.