Mainos

Sortuneella espoolaistontilla asuvat syyttävät naapuritalon rakennustyömaata – rakennusfirma kiistää: "Talo rakennettu vastoin standardeja"

0:54

Tontin maa sortui lähes talon alta viereiseen kuoppaan Espoossa viime marraskuussa. Asukkaan mukaan läheisen rakennustyömaan urakoitsija vähättelee vaurioita ja juttu on menossa riitaiseksi. Urakoitsija huomauttaa, että talo oli alun alkaen rakennettu vastoin nykyisiä standardeja.

Espoolaisen rakennuksen reunalla oleva maa sortui viereiseen kuoppaan viime marraskuussa.

Saviseen sortumakohtaan kuljetettiin onnettomuuden jälkeen mursketta rinteen seinämien tukemiseksi ja tontille tehtiin paalutus.

– Täällä on käynyt henkilöitä, jotka olivat vastuussa tilanteesta. Sekä Espoon kaupungin edustaja että insinööri, jonka kanssa kävimme läpi asiaa, talossa asuva Nikolas Saira kertoo MTV Uutisille.

Rakennuksen omistaja piti jo marraskuussa läheisiä rakennustöitä syynä onnettomuuteen.

Saira kertoo, että rakennusfirma kuitenkin vähättelee vaurioita ja osuuttaan vajoamaan.  

– He väittävät, etteivät ole velvollisia korvaamaan asiaa. Juttu on menossa riitaisaksi, todennäköisesti oikeuteen, Saira sanoo.

"Korvasimme kyllä paalutuksen"

Rakennustyömaan urakoitsija Liilatalo Oy:n toimitusjotaja Temur Capkan kertoo, että he hoitivat paalutuksen ja korvasivat sen, mutta he eivät ole sortuman todellisia syypäitä.

– Talo on alun alkaen rakennettu vastoin nykyisiä standardeja. Tontti oli jaettu kahtia ja kun aloimme rakentaa sen toiselle puolelle, maa sortui, Capkan selittää.

– Vastapuoli ajattelee, että se johtuu meistä, mutta tontille oltiin joka tapauksessa rakentamassa ja silloinkin näin olisi käynyt. Korvasimme myös paalutuksen ja talo on tehty vahvemmin kuin alun perin, hän jatkaa.

Jo marraskuussa Espoon kaupungin vastaava rakennusvalvontajohtaja Sirkku Malviala huomautti, että puolet Espoon rakennusmaasta on savimaata ja Malviala epäili, ettei tätä ollut otettu huomioon taloa rakentaessa.

– Tässä oli lähdetty touhuamaan ilman ymmärrystä ja suunnitelmia, arveli Malviala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.