Tamperelaistalo asetettiin käyttökieltoon – sortumavaara ei tarkastajan mukaan ole välitön, mutta "eihän sen penkankaan pitänyt sortua"

3:06
Kerrostalo Tampereella on asetettu käyttökieltoon sortumavaaran vuoksi.

Tampereella sortumavaarassa oleva kaksikerroksinen asuintalo Tuurnankadulla Kaarilassa Vaakkolammin rannalla on asetettu tilapäiseen käyttökieltoon.

– Tilapäinen käyttökielto on toistaiseksi voimassa, kun asiaa selvitetään tarkemmin. Kaikki siellä asuneet perheet ovat joutuneet evakkoon, Tampereen kaupungin tarkastusinsinööri Timo Laitinen rakennusvalvonnasta kertoo STT:lle.

Maa talon juuressa sortui maanantain ja sunnuntain välisenä yönä. Rakennusvalvonta kävi tarkistamassa tilannetta paikan päällä tänään aamupäivällä. Sortumavaara ei Laitisen mukaan ole välitön.

– Mutta eihän sen penkankaan pitänyt sortua siinä. Se on lähinnä varotoimenpide, jos nyt tulee joku kolmas asia mitä ei ole huomioitu. Ei voida leikkiä ihmisillä, hän sanoo.

Muita taloja ei vaarassa

Taloyhtiö pisti Laitisen mukaan hallituksen päätöksellä talossa asuneet neljä perhettä evakkoon jo eilen. Hänen mukaansa muita lähirakennuksia ei ole vaarassa. Kaikki rannassa olevat talot olisi kuitenkin hänen mielestä syytä kiertää läpi.

Vaakkolammin puoli, jossa maa sortui, on kaupungin omistuksessa.

Sortuman syystä ei vielä ole tarkempaa tietoa. Laitinen arvelee, että runsaat vesisateet saattavat olla tapahtuneen taustalla. Maa, johon talon tukipaalut on lyöty, on löyhää.

– Todennäköisesti paino on lisääntynyt, kun vettä on satanut, pohja on pettänyt ja se on lähtenyt vajoamaan. En ole törmännyt tällaiseen tällä suunnalla tällaisessa mittakaavassa. Kyllä maita on pudonnut aina jonkun verran, mutta ei näin paljon, hän sanoo.

Korjattu Kaarela Kaarilaksi kello 13.35.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.