NHL-seurat SM-liigan suuronnistujan perässä

Loistokauden jääkiekon SM-liigassa pelannut Ilves-hyökkääjä Eemeli Suomi on herättänyt kiinnostusta NHL:ssä. Suomi itse ei poissulje vaihtoehtoa, jossa hän jatkaisi pelaamista Ilveksen riveissä.

Kuten muutkin SM-liigapelaajat, Eemeli Suomi löysi itsensä yllättävästä tyhjiöstä 13. päivä maaliskuuta. SM-liiga ilmoitti tuolloin, että loppukauden pelit perutaan koronaviruspandemian takia.

– Sitä keskittyi niin täysillä peliarkeen ja yhtäkkiä kausi päätettiin lopettaa. Kyllä siinä oli hetken aika erikoinen fiilis, Suomi muistelee shokkiuutista, lisäten perään:

– Tämä on vain jääkiekkoa. Terveys edellä mennään. Toivottavasti tämä tilanne menee ohi ja kaikki palaa normaaliksi.

Kauden päättymisen jälkeen SM-liigapelaajat vetäytyivät neljän viikon mittaiselle vuosilomalle. Suomi on tappanut aikaa Tampereella, jossa hänen luovuutensa on laitettu testiin.

Perinteinen sisäharjoittelu on jäänyt välistä – erinäköisten rajoitusten takia.

– Tekee ihan hyvää olla ulkosalla, Suomi hymyilee.

– Kyllä sitä keinot keksii sinnekin. Toki, pitää vähän miettiä, että mitä ja miten harjoittelee. Mutta ei tuo ole haitannut yhtään, Suomi sanoo erilaisesta harjoitteluarjesta.

Eteenpäin

24-vuotias Suomi oli yksi liigakauden isoimpia onnistujia. 57 runkosarjaottelussa Ilves-kapteeni takoi tehot 26+31=57.

Tämän lisäksi hän pelasi viisi EHT-ottelua Leijonien paidassa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

SM-liigassa Suomi on noussut aivan eturivin pelaajien kastiin. Päättynyt kausi ei ollut yksittäinen suonenveto, vaan hän on takonut kovaa tulosta jo monen kauden ajan.

– Hyvällä tiellä ollaan, Suomi myöntää.

– Seuraava tavoite on se, että olen kesän jälkeen parempi pelaaja. Nyt pystyin olemaan siihen tyytyväinen, että pääsin taas hieman pelaajana eteenpäin. Toki se harmittaa, kun emme päässeet mittaamaan itseämme kevään peleihin Ilveksen kanssa. Se oli kuitenkin se isoin tavoite. Mutta sille ei voi mitään – sama tilanne kaikilla.

Suomi yrittää kaivaa pienen edun nykyisestä tilanteesta. Eteen kun tuli huomattavasti pidempi kesäharjoittelujakso.

– Se pitää hyödyntää. Tässä on sauma viedä fysiikkaa eteenpäin – miten ikinä vain pystyykään. Nyt on aikaa.

NHL tai Ilves

Suomen otteet eivät ole jääneet noteeraamatta Pohjois-Amerikassa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Suomi on herättänyt vahvaa kiinnostusta NHL-seurojen parissa. Osa näistä kaavailee sopimustarjouksen jättämistä.

Suomi on NHL:n suuntaan vapaa agentti. Täten kuka tahansa seura voi tavoitella häntä itselleen.

– NHL on varmaan kaikkien jääkiekkoilijoiden unelma. Onko mun aika vielä? En tiedä. Mutta sen unelman saavuttamisen eteen pitää tehdä koko ajan töitä, Suomi sanoo NHL-kiinnostuksesta.

Monipuolinen hyökkääjä ei poissulje vaihtoehtoa, jossa hän jatkaisi Ilveksessä.

– Mulla on vuosi sopimusta jäljellä. Sillä mennään.

NHL:n lisäksi Suomi on herättänyt kiinnostusta myös muun muassa KHL:ssä. Ensi kauden osalta hänen vaihtoehtonsa ovat kuitenkin joko Ilves tai NHL.

Kuviossa yksi kysymysmerkki liittyy maailmantilanteeseen. NHL on tällä hetkellä säpissä koronaviruspandemian takia. Tämä näkyy myös markkinatilanteessa.

Suomen kohdalla NHL-liikkeet saattavatkin venyä myöhemmälle.

Hänellä itsellään pandemian torjuminen on päällimmäisenä mielessä.

– Omassa lähipiirissä tilanne on ollut hyvä – kaikki ovat olleet terveinä. Tietysti sitä on huolissaan. Tässä on pidettävä perheestä ja muistakin ihmisistä huolta.

– Koitetaan nyt vain päästä tästä yli, Suomi kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat