Mainos

Sopua hierotaan - kokoomus ja SDP eri linjoilla lapsivähennyksestä

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät neuvottelevat tänään vaihtoehtoisista malleista lapsivähennykselle. Verovähennyksellä on ollut tarkoitus kompensoida lapsilisien leikkausta pienituloisille perheille. 

Vähennysmallia on arvosteltu sekä monimutkaiseksi että kalliiksi tavaksi kompensoida leikkausta. Malli on saanut eduskunnassa osakseen kovaa kritiikkiä sekä oppositiolta että hallituspuolueiden riveistä. 

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz moittii vähennystä monimutkaiseksi.

– Kokoomuksessa näemme, että verovähennysmalli tulee kalliiksi. Pelkät it-kulut ovat pari miljoonaa euroa. Tämä on lisäksi hyvin monimutkainen tapa kompensoida lapsilisien leikkausta. Lisäksi se on huonoa vero- ja perhepolitiikkaa. Paljon järkevämpää olisi pienentää tätä varsinaista leikkausta.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman muistuttaa, että tasasuuruisen lapsilisän avulla tuki ei kohdennu tasapuolisesti.

– Meillä on verotuksessa vähennyksiä, jotka ovat hyvin monimutkaisia tähän verrattuna. Niitä ei ole kukaan kritisoinut. Verotettavan kannalta tämä ei ole lainkaan hankalaa. En ymmärrä tätä keskustelua tekniikan ja kustannusten osalta. Jos halutaan kohdentaa tukea pieni- ja keskituloisille, silloin sitä ei voida hoitaa tasasuuruisen lapsilisän kautta.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.