Soppa syntymätodistuksen ympärillä sakenee – julkaisivatko Harry ja Meghan virheellistä tietoa sisältäneen lausunnon?

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastiko kohukirja syyn Harryn ja Meghanin lähdölle?

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin pojan syntymätodistukseen tehtyjen muutosten ympärillä vellova soppa sakenee entisestään.

Maailmalla uutisoitiin viikonloppuna herttuatar Meghanin yllättävästä ratkaisusta poistattaa etunimensä poikansa Archien syntymätodistuksesta. Näin ollen Mehganin ja prinssi Harryn esikoisen syntymätodistuksessa lukee enää ainoastaan "hänen kuninkaallinen korkeutensa Sussexin herttuatar" eikä enää etunimiä Rachel Meghan.

Asia sai brittilehtien mukaan monet kuninkaallisasiantuntijat ällistymään, ja Sussexin herttuapari vastasi pian kummasteleviin kommentteihin edustajansa välityksellä.

– Nimen muuttaminen asiakirjoihin vuonna 2019 oli hovin määräys. Sitä eivät pyytäneet Sussexin herttuatar Meghan tai Sussexin herttua, herttuaparin edustaja kommentoi Telegraph-lehdelle toimitetussa tiedotteessa.

Lausunnossa käytettiin termiä "the Palace", minkä on mitä ilmeisimmin tulkittu tarkoittavan Buckinghamin palatsia ja brittihovin kantaa asiaan.

Nyt Buckinghamin palatsin sisäpiirilähteet kertovat kuitenkin Daily Mail -lehdelle, ettei kuningatar Elisabetilla ole mitään tekemistä Archien syntymätodistukseen tehdyn muutoksen kanssa. Lähteen mukaan muutokset ovat tehneet Harryn ja Meghanin omat avustajat heidän aiemmassa kodissaan Kensingtonin palatsissa.

– Muutokset syntymätodistukseen on tehty Sussexin herttuaparin entisessä toimistossa. Tarkoitus oli, että nimet ja tittelit on esitetty samalla lailla kuin muissakin yksityisissä asiakirjoissa, lähde sanoi.

– Kyse on yksityisestä asiakirjasta, eikä siihen liity mitään protokollaa, kommentoitiin asiaa puolestaan Telegraph-lehdelle.

Harryn ja Meghanin poika Archie Harrison syntyi 6. toukokuuta vuonna 2019. Syntymätodistukseen Meghanin nimiin liittyvä muutos tehtiin jo saman vuoden kesäkuussa, mutta asia on noussut otsikoihin vasta nyt.

Herttuaparin edustajan Telegraphille toimittamassa lausunnossa kommentoitiin pisteliääseen sävyyn brittilehdistössä kuultujen asiantuntijoiden kommentteja asiaan. Niitä luonnehdittiin röyhkeiksi solvauksiksi.

– Brittitabloidit ja heidän niin kutsutut "asiantuntijansa" väittävät, että hän tahtoisi jostain kumman syystä pysytellä nimettömänä lapsensa syntymätodistuksessa olisivat täysin naurettavia, elleivät ne olisi loukkaavia, lausunto kuului.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja