Meghanin nimien poistaminen poikansa syntymätodistuksesta nostatti valtaisan äläkän – herttuapari kommentoi kohua pisteliääseen sävyyn

6:07
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat esikoisensa toukokuussa 2019 - näin uusi tulokas esiteltiin maailmalle ensimmäistä kertaa

Harry ja Meghan kommentoivat edustajansa välityksellä pisteliääseen sävyyn poikansa syntymätodistuksesta noussutta kohua.

Maailmalla uutisoitiin viikonloppuna herttuatar Meghanin yllättävästä ratkaisusta poistattaa etunimensä poikansa Archien syntymätodistuksesta. Näin ollen Mehganin ja prinssi Harryn esikoisen syntymätodistuksessa lukee enää ainoastaan "hänen kuninkaallinen korkeutensa Sussexin herttuatar" eikä enää etunimiä Rachel Meghan.

Asia sai brittilehtien mukaan monet kuninkaallisasiantuntijat ällistymään.

– Se on erikoista ja herättää kysymyksiä siitä, mitä Sussexit ovat ajatelleet, asian huomannut kirjailija lady Colin Campbell kommentoi.

– Syntymätodistuksen muuttaminen on kuninkaallisilta odottamatonta, mutta etunimien poistattaminen on merkittävää, kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward totesi niin ikään.

Nyt kantaa syntymätodistuskohuun ovat ottaneet myös prinssi Harry ja herttuatar Meghan. Pari kommentoi asiaa napakasti edustajansa välityksellä Telegraph-lehdelle toimitetussa lausunnossa.

– Nimen muuttaminen asiakirjoihin vuonna 2019 oli hovin määräys. Sitä eivät pyytäneet Sussexin herttuatar Meghan tai Sussexin herttua, edustaja kommentoi.

Harryn ja Meghanin edustaja hämmästeli Telegraphille toimittamassaan kannanotossa kitkerään sävyyn kohua, joka asiasta nousi. Edustajan mukaan lehdistössä kuultujen asiantuntijoiden spekuloinnit syntymätodistuksen muutoksiin liittyen ovat röyhkeitä solvauksia.

– Brittitabloidit ja heidän niin kutsutut "asiantuntijansa" väittävät, että hän tahtoisi jostain kumman syystä pysytellä nimettömänä lapsensa syntymätodistuksessa olisivat täysin naurettavia, elleivät ne olisi loukkaavia, lausunto jatkui.

Daily Mailin mukaan myös kuningatar Elisabetin entinen lehdistövirkailija Dickie Arbiter oli spekuloinut, että vain kuukausi Archien syntymän jälkeen tehty muutos syntymätodistuksessa olisi jopa ollut ensimmäinen merkki siitä, että Harry ja Meghan aikovat jättää brittihovin. 

Harry ja Meghan ilmoittivat tammikuussa 2020 jättävänsä kuninkaalliset velvollisuudet taakseen ja edustivat viimeistä kertaa muiden kuninkaallisten kanssa viime vuoden maaliskuussa. Sen jälkeen Sussexin herttuapari asettui poikansa kanssa Meghanin kotimaahan Yhdysvaltoihin. 

Prinssi Harryn on spekuloitu olevan aikeissa matkustaa kotimaahansa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ensi kesänä. Daily Mailin tietojen mukaan herttuatar Meghan tai toukokuussa kaksi vuotta täyttävä Archie eivät välttämättä matkusta Harryn mukana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja