Erikoinen veto hämmästyttää asiantuntijoita – herttuatar Meghan poistatti nimensä Archie-poikansa syntymätodistuksesta: "Herättää kysymyksiä siitä, mitä Sussexit ovat ajatelleet"

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Meghanin teko on ollut kuninkaallisasiantuntijoiden mukaan odottamaton sekä merkittävä.

Herttuatar Meghan on poistattanut etunimensä poikansa Archie Harrisonin syntymätodistuksesta, kertoo Express. Näin ollen Archien syntymätodistuksessa näkyy enää "hänen kuninkaallinen korkeutensa Sussexin herttuatar" eikä Meghanin etunimiä Rachel Meghan. 

Brittilehdistön mukaan teon voidaan tulkita olleen koskettava ele Meghanin puolison prinssi Harryn edesmennyttä äitiä prinsessa Dianaa kohtaan. Diana käytti lastensa Harryn ja prinssi Williamin syntymätodistuksissa vain titteliään "hänen kuninkaallinen korkeutensa Walesin prinsessa".

– Se on erikoista ja herättää kysymyksiä siitä, mitä Sussexit ovat ajatelleet, asian huomannut kirjailija lady Colin Campbell kommentoi. 

Harryn ja Meghanin esikoinen Archie syntyi 6. toukokuuta 2019. Hänen syntymätodistuksensa rekisteröitiin 7. toukokuuta, jolloin Meghan käytti siinä kumpaakin etunimeään. Virallista dokumenttia muokattiin kuitenkin pariskunnan toimesta jo 5. kesäkuuta. 

– Syntymätodistuksen muuttaminen on kuninkaallisilta odottamatonta, mutta etunimien poistattaminen on merkittävää, kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward kertoo. 

– Ehkä tämä on taas yksi merkki siitä, että he halusivat epätoivoisesti tehdä jotain eri tavalla, kuin Cambridget. 

Williamin puoliso herttuatar Catherine esimerkiksi on käyttänyt omia etunimiään kaikkien kolmen lapsensa syntymätodistuksissa. 

Harry, Meghan ja Arcie jättivät vuoden 2020 alkukeväästä taakseen kuninkaallisen elämänsä Iso-Britanniassa ja muuttivat Meghanin kotimaahan Yhdysvaltoihin. Pariskunta julkaisi loppuvuodesta uuden Archewell-podcastinsa, johon myös heidän poikansa pääsi vierailemaan joulun tienoilla. Tuolloin maailma sai ensimmäistä kertaa kuulla Archien äänen, kun tämä toivotti vanhempiensa kannustuksesta kuulijoille hyvää uutta vuotta.

Kuninkaallisista velvollisuuksistaan vetäytymisen myötä Harry ja Meghan menettivät hänen kuninkaallinen korkeutensa -tittelinsä, joita he eivät jatkossa voi enää käyttää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja